Man kan ikke få i både pose og sæk.
Det må en stribe belgiske aviser nu sande.
Aviserne og Google har været i en årelang konflikt, der begyndte i 2006. Til sidst faldt sagen ud til avisernes fordel. Google må ikke længere bruge de belgiske avisers indhold i nyhedstjenesten Google News.
Ifølge domstolene er det i strid med ophavsretten at indeksere nyhederne og eksponere dem i Google News - uden at spørge om lov eller at betale for det.
Nu hævder avisernes organisation Copiepresse, at Google har igangsat en hævnaktion mod dem på grund af den tabte retssag.
Avisen La Capitale skrev i fredags, at Google boycotter avisen ved at udelade avisen i søgeresultater. Avisartikler, der tidligere dukkede op i Google, er pistvæk.
Vi gør bare hvad i bad om
Men hos Google vil man ikke høre tale om chikane. Det er blot et spørgsmål om at leve op til dommen. I Googles fortolkning af dommen, som blev stadfæstet i maj, har aviserne selv krævet, at de ikke længere skal optræde i søgeresultater, menre Google.
"Vi er kede af at skulle gøre det, og vi vil med glæde begynde at inkludere aviserne fra Copiepresse igen, hvis de udtrykker ønske om det, og frasiger deres potentielle bødestraffe," udtaler Google-talsmand William Echikson til AP.
Google er blevet idømt store millionstraffe for deres foreløbige overtrædelser.
En anden avis tilknyttet Copiepresse, La Libre, mener, at Google spiller tøsefornærmet, og at firmaet bevidst mistolker dommens ordlyd.
"Man blive nødt til at adskille Googles søgemaskine fra Google News-tjenesten. Indholdsproducenterne har ikke noget i mod at få deres indhold eksponeret i søgemaskinen. De ønsker blot, at deres indhold ikke optræder i Google News," skriver avisen i et skriftligt svar.
Det er sandsynligvis sagen i Belgien og den danske presses lignende modstand, der har bremset en dansk version af Google News.