Artikel top billede

Ballmer: Kinect kommer også til Windows

Steve Ballmer bekræfter nu at Kinect også kommer i en officiel version til Windows.

Det er gået rigtig stærkt med Microsofts Kinect siden lanceringen for to måneder siden og der er allerede solgt otte millioner eksemplarer af bevægelsesstyringen til Xbox 360. Nu fortæller Microsoft-chef Steve Ballmer i et interview med BBC, at der også kommer en officiel Kinect-version til Windows i den nærmeste fremtid.

”Vi vil understøtte det på en officiel måde i den nærmeste fremtid,” siger Steve Ballmer til BBC.

Hidtil findes der kun en Kinect-version til Xbox 360, men der findes allerede officielle drivere til Windows og Linux, som udviklere kan bruge til at skabe programmer der fungerer sammen med Kinect.

Microsoft forsøgte i starten af forhindre udgivelsen af en open source-drivere til Kinect, men senere har softwarefirmaet ændret holdning og støtter nu de mange udviklere, som laver deres egne modifikationer til Kinect.

Kinect kan efterhånden bruges til at styre alt fra lasersværd til støvsugere og robotter, og der findes et meget stort antal uautoriserede modifikationer til Microsofts bevægelsesstyring.

Microsoft arbejder selv på at forbedre teknologien og på Consumer Electronics Show kunne softwarefirmaet demonstrere at det nu er muligt at genkende brugerens ansigtsudtryk og overføre det til en avatar i den digitale verden.

En kommende firmware-opdatering skal angiveligt firedoble opløsningen fra 320 x 240 pixels til 640 x 480 pixels.

Forskere fra MIT har allerede bevist, at det faktisk er muligt at få Kinect til at genkende fingerbevægelser.

Helt tilbage i midten af 2009 antydede Bill Gates, at Microsofts Project Natal (det nuværende Kinect) også ville komme i en version til Windows. Gates mente dengang, at Natal blandt andet kunne bruges til at afholde onlinemøder.

Firmaet Prime Sense, der har udviklet Kinect for Microsoft, er også på vej med et Kinect-lignende produkt til pc'er, der skal lanceres sammen med Asus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere