1,8 millioner planter og væsner skal være helt tilgængelige for alle i online opslagsværket "Encyclopedia of Life", der skal samle al information om alt liv i verden.
Det ambitiøse leksikon er et projekt til 100 millioner dollar, mere end en halv milliard kroner, og vil tage omkring ti år at gøre færdigt.
Det vurderes desuden til at ville fylde omkring 300 millioner sider på nettet, hvor der skal være et indlæg for hver navngiven plante eller dyreart ifølge James Edwards, der er administrerende direktør for projektet. Han beskriver opslagsværket som en interaktiv zoologisk have.
"Encyclopdedia of Life" bliver et gratis opslagsværk med tekst, fotografier, kort, video, observationer og links til relevante data i videnskabelige kilder og lignende.
Siderne skal også kunne tilpasses, så de er anvendelige for både skoleelever og forskere.
Amatører kan også bidrage om end kun på sider, der er markeret til formålet. Hoveddetaljerne og den videnskabelige del af opslagsværket samles og vurderes derimod udelukkende af eksperter.
Websitet er ikke nået så langt endnu, men en præsentationsvideo på godt fire minutter kan via YouTube ses fra siden, og et par informationssider om blandt andet svampe, ris og isbjørne kan ses i pdf-format.
Opslagsværket er umiddelbart på engelsk men skulle med tiden blive oversat til andre sprog.
Væsner og planter vil blive tilføjet efterhånden som de opdages. For tiden kendes 1,8 millioner, men ifølge Edwards kan der være otte til ti millioner, mens nogle gæt går mellem fem til hundrede millioner.
Opslagsværket skal håndteres af 25 til 35 medarbejdere.
Bag projektet står blandt andre institutioner som U.S. Field Museum, Harvard University, Marine Biological Laboratory, Smithsonian Institution og Royal Botanic Garden i Kew i England.