Artikel top billede

Glemt Twitter-stifter er dukket op

En ukendt Twitter-stifter har nu meldt sig til orde. Historien om tjenesten skal måske skrives om.

Mark Zuckerberg har i mange år kæmpet i retten mod beskyldninger om at have stjålet ideen til sit sociale netværk Facebook. Nu ser det ud til, at noget tilsvarende kan ske for Twitter. ”The Real History of Twitter,” lyder overskriften på en artikel hos Business Insider, som fortæller om en hidtil ukendt mand, Noah Glass. Han fik angiveligt ideen til navnet ”Twittr” og spillede en afgørelse rolle i udviklingen af tjenesten.

Twitter har netop fejret sit femårs jubilæum, men Noah Glass dukker ikke op i den officielle historie om tjenestens tidlige dage. Ifølge Business Insider kørte hele Twitter-tjenesten ellers på en bærbar computer i Glass' kontor i begyndelsen. Jack Dorsey, som normalt får æren for at have opfundet Twitter, fik da også den grundlæggende ide til tjenesten. Men han udviklede den sammen med Glass.

Det var meningen at Glass skulle være chef for Twitter, men han blev fyret. Senere fik han en mindre andel i firmaet. En tysk programmør var det tredje medlem af det oprindelige hold bag Twitter.

De to andre officielle Twitter-stiftere Biz Stone og Evan Williams spillede kun en mindre rolle. Stone hjalp et par gange det oprindelige udviklingshold, mens Williams bliver beskrevet som en skeptiker.

Det stemmer ikke overens med den officielle historie, som fortæller at Dorsey og Stone udviklede tjenesten sammen, hvorefter Williams så det store potentiale i deres ide og omstillede sit firma Odeo fra podcasting til mikroblogging-tjenesten.

Flere af de tidlige Odeo-investorer føler sig angiveligt snydt af Williams. Han havde tidligere solgt sin tjeneste Blogger til Google og forsøgte nu at opbygge Odeo som en podcasting-tjeneste. Men ideen faldt til jorden, efter at Apple indbyggede en podcast-fortegnelse direkte i iTunes.

Williams lod sine medarbejdere søge efter nye ideer og en af dem var så Twitter. Williams valgte så at lukke Odeo efter at Twitter havde nået 5.000 brugere og betalte de oprindelige investorer deres fem millioner dollar tilbage. I dag bliver Twitters værdi anslået til mange milliarder dollar. Nogle af de oprindelige investorer mener, at Williams allerede dengang havde set potentialet i Twitter og ønskede at beholde det for sig selv.

Efter offentliggørelsen af historien i Business Insider har Williams bekræftet at Glass fandt på navnet for tjenesten i en tweet. Han har i mellemtiden trukket sig tilbage fra Twitter for at beskæftige sig med nye projekter.

Facebook-historien blev som bekendt filmatiseret i den meget succesrige film The Social Network, så måske kan vi også regne med en film om Twitters tidlige dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere