Dansk sendenet kan ende på svenske hænder

En rapport fra Kulturministeriet skaber uro om rollen som fremtidens gatekeeper for det jordbaserede sendenet, der skal garantere tv for seere, der bruger almindelig antenne.

En gatekeeper skal fremover sikre tv for de almindelige antennebrugere, når det analoge signal, som de fleste bruger, slukkes ved udgang af oktober 2009. Men Kulturministeriets rapport om posten skaber uenighed.

Rapporten, som ministeriets embedsmænd har udarbejdet, peger nemlig på, at gatekeeperen helst skal være en aktør, der ikke allerede har interesser på den danske tv-marked, fordi det ellers kan skade konkurrencen.

Dermed er chancerne for at tilegne sig rollen mindre for danske selskaber som TDC og TV2, mens DR stort set ingen mulighed har i kapløbet om rollen som gatekeeper.

Medieforsker Frans Mortensen fra Århus Universitet vurderer overfor dagbladet Børsen, at det kan få det absurde udfald, at den svenske stat får kontrol over det danske sendenet, fordi den ideelle gatekeeper ifølge rapportens anbefalinger må blive svenske Boxer, der er delvist ejet af den svenske stat.

Generelt kritiserer Frans Mortensen hele processen, fordi han mener, man allerede er bagud i forhold til planerne. I januar var vurderingen, at planen kun lige kunne overholdes, og siden er rapporten blevet forsinket. Det kalder Frans Mortensen en skandale på linje med indførelsen af stereoradio og rigtig dårlig planlægning.

Omkring 18 procent af danske husstande bruger stadig kun antenne til at modtage tv, og de skal anskaffe sig en boks, der oversætter det digitale signal, hvis de stadig vil se fjernsyn fra november 2009.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

Mobilplan ApS

Content Creator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere