EU: Nettet er lukket land for handicappede

Langt de fleste offentlige og private websteder i EU lever fortsat ikke op til selv de mest elementære retningslinier for handicap-tilgængelighed.

EU-Kommissionen har startet en offentlig høring om, hvordan de europæiske websteder kan gøres mere handicap-venlige. Selvom der flere gange er blevet sat fokus på problemer med tilgængelighed, især på offentlige hjemmesider, er der kun sket små fremskridt. I 2007 var det kun 5 pct. af de offentlige websteder og under 3 pct. af de private websteder i EU, der levede fuldt op til de såkaldte Web Content Accessibility Guidelines.

»Adgang til internettets websteder er en væsentlig ting for mange europæere; der er dog mange, som ikke kan bruge det på grund af deres handicap. Så længe webadgang ikke er mulig for alle, går mange glip af fordelene ved internettet. Der findes så mange enkle løsninger på disse problemer - så hvorfor anvender så få internetforlag dem?« siger EU-kommissær Viviane Reding.

Ifølge tal fra EU er det 15 pct. af europæerne, der lider af en eller anden form for handicap, og gennemsnitsalderen i Europa stiger hastigt: inden 2020 forventes 25 pct. af den samlede befolkning at være over 65 år gammel. Ældre har ofte vanskeligt ved at anvende internettet, fordi det bl.a. er svært at læse skærmen med svigtende syn eller at anvende musen med fingerfærdighedsproblemer.

Det kan bl.a. afhjælpes med tekstforstørrelse i browsere, oplæsning af tekst på skærmen ved hjælp af hjælpesoftware og naveringsmuligheder med tastatur i stedet for musen.

»Jeg opfordrer internetforlagene og det offentlige til at gøre en meget større indsats for at sikre, at internettet er tilgængeligt for alle. De ansvarlige burde huske på, at de om nogle få år sandsynligvis selv vil være blandt dem, der har vanskeligt ved at læse teksten på skærmen,« lyder meldingen fra Viviane Reding.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere