Skærpet kamp om Microsoft-kunder

Microsoft Danmark vil ikke forhindre at stor norsk softwareforhandler går ind på det danske storkundemarked på norsk licens.

Godt bevæbnet med en Microsoft DLAR status har norske Inmeta bebudet at de går i land på det danske marked. Inden for 6 måneder affyrer de det første skud angrebet på det danske marked.

Landgangen skærper krigen om de store Microsoftkunder. Inmeta bliver den 12 Microsoft DLAR på det danske marked. Et tal der virker absurd i forhold til, at der kun er to på hele det tyske marked.

Udsigten til endnu en optrapning af softwarekrigen bliver da heller ikke mødt med klapsalver fra de eksisterende Microsoft DLAR-forhandlere.

»Det er da irriterende, at der måske bliver yderligere krig. De senest tilkommende skal jo ud og kæmpe om prisen for at få fat i kunderne«, lyder det fra den administrerende direktør for Ravenholm Computing Leif Carlsen.

Inmeta har Microsoft DLAR status i Norge, hvilket betyder at virksomheden kan købe Microsoft licenser til DLAR rabat i Norge, og potentielt sælge dem gennem den kommende danske afdeling.

Microsoft bekræfter smuthullet, men afviser blankt at gribe ind i krigen. Salgsdirektør for Microsoft Bjarne Riis erkender dog samtidig, at der er rigeligt med DLAR distributører i Danmark i forvejen.

»Der bliver jo nok yderligere konkurrence på prisen nu, men vi hverken kan eller vil gøre noget for at stoppe dem. Til gengæld er det ret usandsynligt at vi udsteder endnu en DLAR licens i Danmark, men man skal jo aldrig sige aldrig«, udtaler Bjarne Riis

I Danmark er der allerede 11 DLAR licenser, hvoraf fem er direkte forhandlere. Til sammenligning er der kun to DLAR licenser på hele det tyske marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere