Nedbrud plagede hosting-kunder i dagevis

(Opdateret) Der arbejdes stadig på genetableringen efter søndagens nedbrud hos landets ældste hostingfirma Struernet Hosting.

Siden søndag aften har kunderne hos hostingfirmaet StruerNet Hosting haft problemer med at få adgang til deres mails. Først i dag er driften igen blevet nogenlunde normaliseret, og selskabet lover at ingen data er gået tabt. Men mailserveren er stadig i gang med at overføre kundernes gamle mails og data, og derfor kan der stadig være gamle mails, som er på vej gennem systemet.

Problemet opstod søndag hvor mailserveren blev ramt af en dobbelt diskfejl. Systemet kunne ikke klare to samtidige disk-nedbrud og selskabet måtte efterfølgende vente på levering af en ny server.

Først tirsdag lykkedes det at få fat i en ny server, forklares det i en redegørelse lagt på firmaets hjemmeside. Men dermed var problemerne ikke slut:

"Da han (sýstemadministratoren, red) har samlet den nye server og installeret systemer på den, går en anden kritisk del af mailsystemet ned - et problem, der skal tilses med det samme for at sikre fortsat modtagelse af post på vores system. Da telefonsupporterne tager hjem tirsdag eftermiddag, tror de faktisk, at systemet bliver reetableret meget snart," hedder det.

"Vores kommunikation imellem teknikere og support svigter desværre i den periode, og vi får derfor ikke informeret vores kunder om de nyopståede problemer i løbet af tirsdag aften, og derfor står vores driftmeddelelse forkert tirsdag eftermiddag og aften. Det er vi meget kede af, og det er naturligvis noget af det vi må evaluere på, så vores kommunikation kan forbedres fremover," erkender hosting-firmaet.

Mens man kæmpede med at få den nye server op, dukkede andre problemer op for at gøre situationen endnu værre:

"Et nyopståede problem, der deler sig i to, forårsager, at vi bliver yderligere forsinket. Vi har faktisk først den nye mailserver oppe onsdag morgen. Da den kommer op, bliver den ganske øjeblikkeligt overbelastet af ivrige kunder, og derfor går det meget langsomt for den med at komme i gang med leveringen af mail på normal vis. Først hen imod slutningen af eftermiddagen vil de fleste kunder have oplevet normal maildrift. Den prioriterer i denne periode meget de nye mails, for at kunne få dem igennem, og derfor står mange af de gamle mails fra søndag stadig i kø på skrivende tidspunkt. De vil blive leveret i den hastighed, serverens arbejdsbyrde tillader. Nogle af disse mails ligger på diske fra det nedbrudte system, hvor de skal genoprettes fra, hvilket vi lige nu er i gang med,"
siger StruerNet Hosting i meddelelsen.

Selskabet oplyser, at enkelte kunder også oplevet problemer med deres DNS, hvilket har påvirket deres hjemmeside og gjort, at alle mails til deres domæne i en periode er blevet afvist.

"I disse tilfælde vil afsender have modtaget en fejlmail retur, men normale mailsystemer vil vedblive at forsøge at levere mails til os i 4 dage. Dermed burde også disse mails på et tidspunkt komme igennem, da disse folks DNS kom op igen onsdag morgen," oplyser firmaet.

Struernet Hosting beklager forløbet overfor de ramte kunder:

"Vi er utrolig kede af det omfang, dette problem har fået, og vi er endnu mere kede af de problemer, vores kunder har oplevet i forbindelse med nedbruddet. Vi vil holde en evaluering af affæren, når vi har de sidste ting tilbage på plads, og der vil vi komme frem til planer for, hvordan vi kan yderligere forbedre sikkerheden i vores mailsystem og samtidig have en bedre kommunikationsplan for katastrofer, når/hvis de opstår," hedder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere