Politikere vil sende døde computere i it-klagenævn

It-klager skal have deres eget klagenævn, siger et flertal af Folketingets forbrugerordførere. Det skal reducere antallet af klager over it, der dominerer i Forbrugerklagenævnet, hvor mere end hver tredje sag drejer sig om elektronik.

Nu skal det være slut med at oversvømme Forbrugerklagenævnet med klager over døde computere, fladskærme, der ikke kan finde kanalerne og mobiltelefoner der går i stykker. Et flertal af Folketingets forbrugerordfører vil have et særligt it-klagenævn, der skal tage sig af de mange sager. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Forbrugerklagenævnet er ved at drukne i it-sager, men hvis branchen selv er med til at lave et it-ankenævn og selv skal betale for det, vil det lægge en dæmper på antallet af sager,« siger Dansk Folkepartis Colette Brix til avisen.

Også de radikales forbrugerordfører og partierne samt de røde ordførere vil have it-branchen til selv at betale for de mange klager.

Kravet bliver dog afvist af brancheorganisationen Dansk Erhverv, hvor forbrugerpolitisk chef Lone Rasmussen vurderer, at det vil koste fire millioner kroner at drive et it-ankenævn. Det betyder, at det vil koste en forhandler 25.000 kroner at tabe en sag, hvis det bliver butikkerne, der skal finansiere nævnet. Sådanne udgifter vil ødelægge retssikkerheden, når kunderne kan true butikkerne med at gå til et klagenævn. Samtidig vil den høje pris skræmme forhandlerne fra at tage en sag op i nævnet, vurderer hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere