Backuppen fejlede da fynsk hostingcenter mistede data

Lover bod og bedring til kunder, der mistede data.

Hostingcentret DCmedia Hosting må både gå bodsgang blandt kunderne og finde den store tegnedreng frem.

Hostingcentret har oplevet nedbrud, som betyder, at 91 kunder - primært mindre virksomheder - i et eller andet omfang har mistet data, som er blevet uploadet inden for det seneste år. I sidste uge brød en server sammen, og raid-controlleren begyndte uvidst af hvilken grund at ødelægge raske data og backup-løsningen fungerende ikke.

"Vi er selvfølgelig dybt berørte af situationen og beklager de gener, som situationen har givet vores kunder. Vi har en Plan A, hvor vi håber, at så mange data, som muligt kan genoprettes, og det forsøger en række eksterne eksperter netop nu, men samtidig har vi valgt at sætte Plan B i værk med det samme, skriver Lars Pedersen, der er kundeansvarlig i DCmedia Hosting, i en pressemeddelelse.

Plan B består i manuel genoprettelse af primært TYPO3-hjemmesider fra det fejlramte disk-system. Firmaet mener, at der kun er en fem procents chance for at alle data kan genskabes. 


Køber udstyr for en halv million

Fejlen i backup-systemet får DCmedia Hosting til at gå på indkøb. Firmaet vil investere 400.000 kroner i et ekstra backup-system, så kundernes data fremover bliver placeret på to forskellige backup-teknologier. Den feature håber firmaet vil tiltrække nye kunder i fremtiden, fordi i alle danske hosting-firmaer i samme prisklasse tilbyder den.

Men investeringen er primært for at undgå en lignende pinlig affære i fremtiden.

"Egentlig kunne vi henvise til vores købsbetingelser, som siger, at vi ikke kan holdes ansvarlige, hvis der går data tabt, men selvfølgelig lader vi ikke vores kunder i stikken. Det her betyder i sidste ende en ekstraudgift for os på ca. 250.000 kroner, men det vigtigste er, at vores kunder får genskabt deres websites, udtaler Lars Pedersen.

Burde i ikke være dataansvarlige? Man bruger vel et webhotel for at sikre sine data?

"Det kan godt være, at det er forkert, at webhoteller ikke er dataansvarlige, men det må være en større diskussion, som skal tages på et lidt højere niveau. Jeg tror, at du vil finde ansvarsfraskrivelsen hos de fleste andre webhoteller i den lave ende af markedet. Det er et presset marked," siger Lars Pedersen til ComON.

Han uddyber, at flere af webhotellets større kunder i deres SLA'er har mere detaljerede krav til dataansvaret.

Lars Pedersen understreger desuden, at der er en god dialog med de berørte kunder og at han ser frem til at beholde dem alle i folden.

"Jeg synes selv, at den måde, vi har håndteret sagen på, er unik i forhold til, hvad man ser andre steder. Man ser nedbrud hos andre webhoteller, hvor de bare gemmer sig bag en telefonsvarer og ignorerer kunderne. Det har vi ikke gjort. Vi har taget ansvar og gør alt for at hjæpe kunderne".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere