EnGodSag.dk drejer nøglen om

Det velgørende projekt knækkede halsen på udlandseventyr. Nye ejere opgiver at drive siden videre.

EnGodSag 2004-2009

Det velgørende projekt lukker og slukker. Goodwill og rosende omtale blev knockoutet af finanskrisen og et forsøg på at bringe konceptet ud på udenlandske markeder.

I august skrev ComON om EnGodSags sidste krampetrækninger for at klemme sig gennem finanskrisen og skære organisationen ind til benet. I 11. time blev bestyrelsens konkursbegæring trukket i land, da et firma i slutningen af september tilbød at købe resterne af EnGodSag for et symbolsk beløb.

Salget skete ifølge bestyrelsesformand Jesper Hedegaard, fordi man ikke havde andre muligheder.

”Der var ikke likviditet til at drive det videre. Der var nogle store udgifter til et lejemål med lang opsigelighed, og der var en del udgifter til selv opsagte stillinger. Derfor vurderede vi, at det ikke var forsvarligt at drive det videre,” siger Jesper Hedegaard.

I stedet trådte ejerkredsen bag firmaet Centora til og at tilbød at købe EnGodSag. Det var udviklingsfirmaet Centora, der i sin tid fik til opgave at udvikle det velgørende firmas web-løsning.

Død alligevel
Men nu kan den tidligere bestyrelsesformand og resten af den tidligere bestyrelse konstatere, at arbejdet i 11. time ikke bar frugt. Hjemmesiden Engodsag.dk er ikke længere aktiv, og ifølge Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er selskabet nu under tvangsopløsning.

Det kommer som en overraskelse for tidligere bestyrelses formand Jesper Hedegaard.

”Vi solgte selvfølgelig i den tro, at det ville blive drevet videre. Det var det vigtigste for os, så de deltagende organisationer kunne fortsætte med at modtage donationer.”

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de nye ejere. Hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen kan man blot læse, at de den 23. november har slubbet tøjlerne i firmaet, og at det nu er under tvangsopløsning.

Udlandet slog hårdt
I juni 2008 blev EnGodSag tilført 10 millioner kroner. Kapitaludvidelsen skulle bruges til en international satsning i flere europæiske lande. Men pengene er forsvundet ned i et sort hul.

Var det udenlandssatsningen, der ledte til økonomiske problemer?

"Det var det ubetinget. Folk reagerede meget anderledes på konceptet uden for Danmark. Det blev meget dyrere end forventet. For eksempel var vi ude at "købe" downloads, men det er jo først, når brugeren handler hos butikkerne, at der tjenes penge. Og selv om de mange brugere var segmenteret som aktive ehandlende, så var de det ikke, da det kom til stykket," siger advokat Jesper Hedegaard - den tidligere bestyrelsesformand i Engodsag.dk.

Også finanskrisen hæv tæppet under fødderne på EnGodSag.

EnGodSag lod ehandlende donere penge til velgørende formål. Det skete ved at lade brugere hente og installere programmet Det Gode Program. Programmet sørgede for, at hver gang brugeren købte noget hos en butik, der samarbejdede med EnGodSag, blev et mindre beløb doneret til en valgfri organisation. Det var altså ikke kunden men butikken, der gav det økonomiske bidrag.

EnGodSag.dk har i sin levetid primært været omgæret af goodwill og prisoverrækkelser. En enkelt gang har firmaet haft en kontrovers med et reklamefirma, der anklagede EnGodSag for at ”stjæle” trafik med Det Gode Program.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere