Artikel top billede

Har truede aviser en fremtid på mobilen?

Danske Issuu.com bringer stort layout til små skærme. Først på Android...måske venter en tablet-version ude i fremtiden.

Avis- og magasinbranchen er meget afhængige af, at der findes en ordentlig erstatning til papir på transportable computerskærme.
Mange gætter på, at en tablet fra Apple eller andre producenter kan afgøre avisernes fremtid. Men mens vi venter, så har danske Issuu måske en redningskrans til forlagene.

Issuu tilbyder i forvejen en rost platform til digitale magasiner på pc'en. Nu er Issuu klar med teknologien EasyRead, der bringer de flotte magasiner ud på mobiltelefoner. Først til Android-mobiler. Næste år til iPhone.

Hvis Issuu får vind i sejlene med det mobile, så kan det give magasin-udgivere og forlag en ny mulighed at tjene penge på nettet. Verden over søger indholdsleverandører i øjeblikket efter alternativer til de nuværende netaviser.

Der findes mange andre lignende applikationer. For eksempel Stanza, ReadItLater og Instapaper. Men ingen kan gøre det, som Isuu kan, siger det danske firma:

”De andre tjenester, du nævner, går udelukkende ud på at få tekst til at se godt ud på små skærme. Det er ikke så svært. Men når man ser på nogle af de eksisterende løsning til det lidt tungere grafik, så fungerer det ikke. Det er tit noget med, at programmerne viser et tumbnail, som man bare kan zoom ind på, og det bliver man altså lidt træt af i længden. Vores fokus er at  bringe såkaldt rich publications ud på de små skærme,” forklarer medstifter Martin Ferro-Thomsen.

I Issuus EasyRead skal det velkendte magasin-look fra de fysiske udgaver bevares. Men i stedet for at zoome ud og ind, så har EasyRead en mulighed for at detektere teksten og adskille den fra layoutet. Man kan pege på teksten på touchtelefonerne og det laves automatisk til en læsbar tekst. Når man er færdig med at læse, springer man tilbage til grafisk overblik.

Itablet
Tidligere på året bad Issuu sine brugere at stemme om, hvilke platforme Issuu burde udvikle sin teknologi til. Valgmulighederne var blandt andet Android – men også Apples forventede iTablet. Men firmaet afviser, at der skulle være et officielt samarbejde mellem Issuu og Apple.

”Det er der ikke. Men jeg vil vildt gerne have en tablet. Kindle og alle de andre e-readers er jo fede, men når det kommer til magasiner, så dur de ikke. Der skal vi have farverne med,” siger Martin Ferro-Thomsen, der håber at se Issuu på den kommende Crunchpad/JooJoo.

Firmaet understreger, at EasyRead fortsat er i sin indledende fase. Den skal videreudvikles og forfines, men Issuu ville gerne præsentere første udgave under COP15-forhandlingerne i København.

Det danske magasin-website, issuu.com, blev tidligere på året kåret til et af verdens 50 bedste websites af Time.

se mere på http://www.issuu.com/mobile" href="http://www.issuu.com/mobile">www.issuu.com/mobile.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere