Cebit: Flere arvtagere til dvd'en

På Cebit står slaget mellem Blu-ray og HD DVD. De første afspillere kommer om kort tid.

Hvilken teknologi skal afløse dvd'en - Blu-ray eller HD-DVD? Heller ikke på computermessen Cebit i Hannover er der faldet en afgørelse i kampen mellem de to formater, men begge lejre har annonceret nye produkter og forsøgt at stjæle showet fra den anden part.

Begge teknologier er klar til de nye tv-signaler med høj billedopløsning (HDTV) og der er plads til flere data - 15 GB på en HD-DVD og 25 GB på Blu-ray - mens en almindelig dvd kun kan rumme 4,7 GB. Dermed kunne Blu-ray ligne en vinder, men HD-DVD er billigere og støttes af DVD Forum.

Kampen om fremtidens dvd-format kan også ses som et opgør mellem Sony og Toshiba. På Cebit kunne Toshiba allerede vise sin første notebook med HD-DVD-drev og højt opløsende skærm, Qosmio G30-145, der kommer på markedet om få uger. Microsoft og Intel har også erklæret deres støtte til HD-DVD.

Hos den anden lejr kunne Philips annoncere sin første Blu-ray-recorder på Cebit, men den kan først købes fra årets anden halvdel. Sony, TDK og Fuji er på vej med de første blanke Blu-ray-medier, som muligvis allerede sendes på gaden i denne måned.

Spørgsmålet er så, hvad Blu-ray-skiverne skal bruges til, så længe der ikke er brændere og afspillere på markedet.

Det anslås at den første Blu-ray-afspiller fra Samsung vil koste helt op til 5-6.000 kroner. Prisen for HD-DVD afspillere vil sandsynligvis være omkring halvdelen af dette.

Men når først der er et bredt udvalg af modeller på markedet vil priserne sikkert falde betydeligt.

Filmselskaber som Paramount og Universal Pictures har annonceret at de vil understøtte begge formater. Filmserier som »Ringenes Herre« og »Harry Potter« bliver blandt de første udgivelser på de nye medier.

I forbindelse med Cebit forlyder det, at HD-DVD-film med stor sandsynlighed bliver forsynet med regionskoder ligesom dagens dvd-film. Det betyder, at man ikke kan importere film fra USA eller Japan og spille dem i Europa - ihvertfald ikke uden et teknisk indgreb.

Det kan gøre det sværere for de nye formater at slå igennem, især i starten, hvor udvalget af film i forvejen er meget begrænset.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere