Så avanceret er fremtidens boghandel, at den meget mere handler om software og tjenster end om at drive en simpel butik.
Iværksættervirksomheden Riidr, (hvis navn er et ordspil med ”reader”) har sat sig for at skabe netop fremtidens boghandel, med masser af tjenester koblet på formidlingen af ebogs-titler.
”I forhold til en normal webshop, vil din e-bog, når købt hos os, være tilgængelig direkte fra vores platform. Her kan du så vælge at hente den ud, og læse den på din computer, eller du kan lade os sende den ud til et andet læseapparat, som f.eks. en iPad,” fortæller Christoffer Randløv Rasmussen, der tidligere i år stiftede Riidr sammen med kammeraterne Anders Breinholst, Johannes Koch, Sean Bendtsen Powell og Max Wilhelm Theilade.
De er ved at lægge sidste hånd på iPhone og iPad applikationer, der skal lanceres indenfor et par uger fra nu af.
”Den vigtigste service på nuværende tidspunkt er biblioteksfunktionen. Når du har købt en e-bog hos os havner den automatisk i dit personlige bibliotek, som altid er tilgængeligt online. Du skal ikke vente 10 min eller flere dage på, at du modtager et download link over mailen. Bogen er tilgængelig med det samme,” fortæller han.
Riidr- biblioteket bliver spejlet ud til applikationer og mobile platforme, så det med det samme også kan benyttes fra brugerens iPhone, en e-reader eller pc.
Stifterne peger på, at deres brugere ikke får problemer, selvom de skulle have en e-reader, som sitet ikke uderstøtter endnu.
”Hvis man har et ønske om at læse e-bøger på en enhed, som Riidr ikke understøtter endnu, er det ikke noget problem at flytte rundt på ebøgerne købt hos Riidr. Det står i stærk kontrast til Amazon Kindle og Apple iBooks, som har valgt en lukket tilgang, hvor e-bøgerne ligger fast i deres system,” siger Christoffer Randløv Rasmussen.
Ideen til at sælge e-bøger kom da tre af stifterne hos Riidr ikke kunne finde nogen tilfredsstillende måde at købe eller læse e-bøger på.
Målet er i første omgang at erobre det nordiske marked. Da den tekniske infrastruktur er skalerbar i næsten uanet omfang, kan det sagtens blive udvidet til andre markeder, hvis det rent strategisk giver mening, siger Christoffer Randløv Rasmussen.
Foreløbigt er iværksætternes initiativ blevet postivt modtaget hos en af de store spillere i branchen:
"Riidr er en ny og spændende virksomhed som fokuseret satser på det danske e-bogsmarked. Vi står midt i en stor forandring af, hvordan man opfatter bogen som medie. Derfor er det vigtigt at følge med i, hvordan brugerne gerne vil læse e-bogen, og i det lys er Riidrs udviklingen af en læse-applikation til bl.a. mobile enheder, som iPhone og iPad, et spændende tiltag,” siger Cliff Hansen, forlagschef Gyldendal Digital.
Mener du, at Riidr er blandt de mest lovende af danske startups i it- og telebranchen, bedes du tilkendegive dette overfor redaktionen. Vi modtager mails (send dem til techguld@mediaprovider.dk) og læser kommentarerne i kommentarfeltet under hver artikel.
Den endelige vurdering af, hvilke ti startups af de godt tyve nominerede, der skal gå videre i konkurrencen, træffes på baggrund af læsernes - begrundede - input af Tech Guld redaktionen.
Når feltet om en lille måneds tid måned er reduceret til ti firmaer, vil et dommerpanel vurdere, hvem der er de tre mest lovende.
Dommerpanelet består af fremtrædende VIPs fra it- og telebranchen, og medlemmerne er enten selv erfarne og succesfulde iværksættere eller topdirektører i branchen.
Finalen, hvor Danmarks mest lovende startup skal findes, løber af stabelen i december.
Læs mere om ComON Tech Guld konkurrencen her.