Facebook-venner er ikke rigtige venner

Så er det slået fast af en britisk domstol. Dine venner på Facebook kan altså ikke betegnes som rigtige venner - i hvert fald ikke hvis du har mange af dem.

Personerne på din Facebook-venneliste er kun bekendtskaber - ikke rigtige venner. Det har en britisk dommer besluttet.

Dommeren valgte nemlig at give den anklagede medhold i en chikane-sag, hvor en kvinde beskyldte sin ekskæreste for at forfølge hende ved at sende et »friend request« på Facebook.

Ekskæresten, Michael Hurst, forsvarede sig med, at kontakten var harmløs, da Facebook-venner ikke kan defineres som venskab i traditionel forstand.

»Den populære britiske radio-dj Chris Moyles har én million Facebook-venner. Tror du, at han kender dem alle intimt?« argumenterede Hurst under sagsbehandlingen.

Dommeren godtog Hursts argumenter og valgte at frifinde ham for anklagen. Denne beslutning bakkes op af Geoff Dick, der lektor i kommunikation på University of New South Wales i Australien. Han mener ikke, at Hurst anmodede om at blive venner med kvinden og spendere tid sammen med hende rent fysisk.

»Hvis du kun har 10 "venner", så er de formentlig dine bedste af slagsen. Hvis du til gengæld har 1000 "venner", så er mange af dem tydeligvis ligegyldige,« siger Geoff Dick til The Sydney Morning Herald.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere