Ny Microsoft-teknologi truer dissidenter

Journalister Uden Grænser advarer, at Microsofts teknologi til profilering af internetbrugere kan bruges af diktatoriske lande til at forfølge dissidenter.

Efter en demonstration af Microsofts teknologi til at gætte internetbrugeres alder og køn, advarer Journalister Uden Grænser, at teknologien kan bruges til at forfølge dissidenter i diktatoriske regimer.

Microsofts forskere kunne indtil videre gætte køn med 80 procents nøjagtighed og alder med 60 procents nøjagtighed. Men det er ikke nok, og forskerne ville gerne føje flere faktorer, som beskæftigelse og demografi. Dette bekymrer selvfølgelig Journalister Uden Grænser endnu mere.

Men det er ikke alene teknologien, der giver anledning til kritik. Det falder også Journalister Uden Grænser for brystet, at Microsoft har valgt at gennemføre udviklingen i Kina, et land der har store problemer med ytringsfriheden og er kendt for at censurere deres indbyggeres internet. Frygten er, at Kina og lignende regimer vil bruge de indsamlede data som beviser mod kritikere af systemet.

I forvejen er giganter som Microsoft, Yahoo! og Google i modvind på grund af deres datapolitik. Firmaernes søgemaskiner samler massive mængder data sammen om deres brugere, og kun Google har indtil videre lovet anonymisering af dataene. Og det endda først efter to år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere