Artikel top billede

Amazons sky brugt til angreb mod Sony

Cloud computing blev brugt i angrebet mod Sonys PlayStation Network.

Det er ikke kun virksomheder, der har opdaget fordelene ved at flytte deres it-opgaver ud i skyen. Det samme har de it-kriminelle. Nu ser det ud til, at hackere har brugt Amazons cloud-computing-tjeneste EC2 til det store angreb mod Sonys PlayStation Network inden påsken. Det melder Bloomberg.

Hackerne har lejet sig ind hos EC2 under falsk navn og benyttet Amazons computere til datatyveriet, hvor de har fået fat i data om mere end 100 millioner Sony-kunder. De it-kriminelle har altså ikke hacket sig ind hos Amazon, men blot betalt for at bruge EC2-serverne ligesom enhver anden kunde.

Amazon blev ramt af et stort cloud-nedbrud omtrent samtidig med Sony-angrebet, hvor nogle af kundernes data gik tabt, men der er ingen tegn på, at der er forbindelse mellem de to hændelser.

I mellemtiden er Sony nu begyndt at genaktivere dele af PlayStation Network, som har været ude af drift i en måned.

Sony-chef Kazuo Hirai har sendt en videobesked til kunderne, hvor han undskylder problemerne og lover at sikkerheden nu er styrket.

Alle kunder skal opdatere firmwaren på PlayStation 3 for at hente de nyeste sikkerhedsopdateringer og samtidig ændre deres kodeord fra den samme konsol, der oprindelig blev brugt til at aktivere kontoen.

I de første timer har antallet af passwords-resets tilsyneladende været så højt at Sony har været nødt til at lukke sine servere igen i en kort periode for at håndtere presset.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere