Juletips #17 - Hva fan skal jeg bruge Google Wave til?

Hele december deler vi gratis programmer og tips.

Google Wave vader i omtale, men hvad vi helt præcist skal bruge den nye tjeneste til er ikke tydeligt for enhver.

De første erfaringer viser, at Google Wave i særdeleshed er praktisk, som et samarbejdsredskab for en gruppe mennesker, der arbejder frem mod et konkret mål. Et it-projekt, planlægningen af en jordomrejse osv.

Men her følger fem bud på alternative måder at springe ud i Googles bølge på.

1. Spil rollespil
Tilbage i 90'erne og Opasia-dagene var der ikke mange tidsrøvere på nettet, men hvis der var noget, som kunne holde folk hængende i længere tid foran skærmen, så var det MUD (Wikipedia-link). Multi-user Dungeon var et spilleunivers udelukkende i tekst.
Og de tekstbaserede spil er på vej til at får sin genfødsel hos Google Wave.
Man finder mere information om fænomenet i denne artikel hos Ars Technica.
http://www.boingboing.net/2009/10/28/google-wave-as-an-rp.html" href="http://www.boingboing.net/2009/10/28/google-wave-as-an-rp.html" class="linkification-ext">
2. Chat med dit sponsorbarn
Chat er smart og hurtigt. Men hvis du og modtageren ikke taler samme sprog, så kan chat være et lidt for hurtigt medie. Her kan Google Wave komme til undsætning. Hvis man bruger robotten "Rosie", så oversættes al tekst direkte til et valgfrit sprog. Man tilføjer Rosie ved at tilføje denne adresse til sin samtale: aunt-rosie@appspot.com
Herefter kan man tale i realtime med sit sponsorbarn i Ghana eller sin svigermor i Stockholm.

3. Skab en brugerstyret avis
Danske Bjarne Tveskov var hurtig til at spotte styrkerne i Google Wave. Han oprettede ugemagasinet Bølgen som en finurlig kommentar til Berlingskes projekt Ugen.dk. Men hvor Ugen.dk er et opkog af Berlingskes artikler og klummer fra ugens løb, så er Bølgen 100 procent brugerskabt.
Det vil sige, at man i ugens løb kan følge tilblivelsen af en kollektivt redigeret avis på nettet - eller vente til fredag og se det endelige resultat.
Der er adgang til Bølgen her.

4. Kunst
Der er selvfølgelig også mulighed for at bruge Googles bølge til lidt mere kunstfærdige projekter. Vi har allerede omtalt muligheden for at genskabe Pulp Fiction i Wave-form. En anden mulighed kan ses i denne fortolkning af Good Will Hunting.http://www.comon.dk/nyheder/ComOFF-Lav-film-med-Google-Wave-1.244691.html" href="http://www.comon.dk/nyheder/ComOFF-Lav-film-med-Google-Wave-1.244691.html" class="linkification-ext">

5. Pivåben kundeservice
Google Wave er en åben protokol, der kan implementeres andre steder. Og selv om der stadig mangler konkrete implementeringer, så er der mange bud på, hvordan man kunne udnytte Google Wave i gamle sammenhænge.
For eksempel ved at lade Google Wave danne ramme om en åben kundesupport. Her ville det være muligt at lave spørgeskemaer, FAQs, troubleshooting, så alle brugere kunne følge med. Et forum i nye rammer.

 

 

--- ComON vil gerne bidrage til den gavmilde julemåned og samle redaktionens og læsernes bedste tip til online værktøj, genvejstaster og gratis programmer. Hver dag frem til juleaften finder du et tip her på siden. Har du tilføjelser til dagens tip – eller ligger du inde med andre programmer og fif, så send dem til os (email-link) – eller efterlad en kommentar under artiklen i kommentarfeltet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere