Artikel top billede

Dansk firma vil udstyre hver en ko med GPS

TechGuld: Cowdetect tilbyder overvågning til verdens ko-stalde.

Landmænd kan snart få glæde af den seneste overvågningsteknologi til at holde et opmærksomt it-øje med deres kvægbesætninger.

Firmaet Smarter Farming har lanceret overvågningsproduktet CowDetect, som betegnes som en revolution indenfor kvægdriften.

Modellen er denne: Køernes bevægelse og position i stalden observeres ved hjælp af en GPS-lignende teknologi. Data registreres og bearbejdes automatisk, hvorefter bondemanden – eller driftslederen, som det hedder i landbruget nu om stunder - modtager dataene på en håndterminal.

Overvågning af kreaturene er ikke kun et spørgsmål om at sikre sig, at køerne har det godt. I det moderne landbrug skal driften optimeres til maksimal effektivitet, og det er her, CowDetect kommer ind i billedet.

Takket være de elektroniske adfærdssignaler, kan en kvægdrift forøge lønsomheden med 2.500 kroner om året pr. ko, forklarer Smarter Farming. Mere præcist er der tale om en såkaldt års-ko.

”Under udviklingen af CowDetect har AgroTech gennemført en værdianalyse af at kende dyrenes realtidsposition. For voksent kvæg stipuleres indtjeningspotentialet til at være 2.361 – 2.653 kr. pr. ko pr. år, hvis du som driftsleder omsætter signalerne til rettidig handling,” hedder det i materialet.

Som eksempler på den mere effektive drift kan nævnes, at selv kortsigtede ændringer i køers ædeadfærd er en god indikator for, at koen er ved at få et problem. Alene ved at overvåge, om koen bevæger sig eller opholder sig på præcist samme sted og i hvor lang tid, kan Cowdetect forudsige, uheldige situationer.

Er man klar over problemet, kan man gøre noget ved det, og derfor vil den teknologiske overvågning kunne betale sig for selv de fleste bønder.

Mener du, at Smarter Farming er blandt de mest lovende af danske startups i it- og telebranchen, bedes du tilkendegive dette over for Tech Guld-redaktionen.
Vi modtager mails (send dem til techguld@mediaprovider.dk) og læser kommentarerne i kommentarfeltet under hver artikel.
Den endelige vurdering af, hvilke ti startups af de godt tyve nominerede, der skal gå videre i konkurrencen, træffes af Tech Guld redaktionen på baggrund af læsernes - begrundede - input.
Når feltet er reduceret til ti firmaer, vil dommerpanelet vurdere, hvem der er de tre mest lovende.
Dommerpanelet består af fremtrædende VIPs fra it- og telebranchen, og medlemmerne er enten selv erfarne og succesfulde iværksættere eller topdirektører i branchen.
Finalen, hvor Danmarks mest lovende startup skal findes, løber af stabelen i december.

Læs mere om Tech Guld konkurrencen her.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere