Nøgen mand giver danskere verdenssucces på nettet

Danske Bullguard, der producerer sikkerhedshedssoftware, er blevet kendt verden over efter, selskabet har lavet en reklamefilm med en nøgen mand. Over fem millioner har set reklamen, som blandt andet har fået en påtale fra FBI.

En mand går nøgen rundt i sit hjem. Pludselig bliver han angrebet af en vild hund, som bider ham i skridtet. Scenen stammer fra en web-reklamefilm fra det danske sikkerheds-softwarehus, Bullguard. Budskabet er lige så simpelt, som det er brutalt: Du kan uden varsel blive ramt i dine mest følsomme områder. Akkurat som det er tilfældet med virusangreb.

Selv om filmen er brutal, er den også komisk, og det har gjort den til en verdensomspændende succes for det danske selskab. Indtil nu har over fem millioner mennesker set filmen, der blev lanceret i september 2003.

Reklamefilmen har spredt sig via mund-til-mund metoden på nettet, hvor folk har sendt linket til filmen videre til venner og bekendte. Og på nuværende tidspunkt har investeringen i filmen allerede tjent sig hjem i form af nye kunder.

»Selv om det måske er et lidt flygtigt kendskab, som kunderne får, har filmen allerede betalt sig hjem. Det kan vi se i antallet af bestillinger af software, som kommer direkte fra hjemmesiden med filmen. Dertil kommer den enorme værdi, der ligger i at få sit navn ud så bredt,« fortæller Heini Zachariassen, direktør i Bullguard.

Påtale fra FBI
Ikke alene har filmen givet flere kunder. Bullguard har fået henvendelser fra flere forhandlere på verdensplan, som har fået kendskab til den danske software igennem filmen, og nu ønsker at sælge den.

»Vi er en lille virksomhed og har derfor meget svært ved at lave branding. Men at blande humor og reklame på den her måde, har vist sig at være utroligt effektivt,« uddyber Heine Zachariassen og fortæller videre, at filmen i øjeblikket ses af 10.000 om dagen. Aktiviteten flytter sig mellem de enkelte geografiske områder, og kører i bølger rundt om kloden.

Især i Asien er man meget begejstrede for filmen, som videresendes i stort antal. I Amerika tager man dog budskabet noget mere nært. Det har medført, at Bullguard via en partner har modtaget en henvendelse fra FBI, som mente, at filmen med den nøgne mand var såkaldt »adult-material«. Derfor blev Bullguard nødt til at tilføje en advarsel i starten af filmen.

Bevidst satsning på mund-til-mund-effekt
Bullguard-filmen er lavet af webbureauet GoViral, og er blandt de første produktioner inden for genren »viral markedsføring«, som baserer sig på, at få kunderne til selv at udsprede budskabet via mund-til-mund-metoden.

Succesen skyldes ifølge Claus Moseholm, der er en af stifterne af GoViral, at folk gerne vil underholdes. Derfor spreder sjove små film, hvad end det er reklamer eller ej, sig hurtigt på internettet, fordi alle kan kontakte hinanden ret simpelt.

»Når der eksempelvis sendes reklamer i fjernsynet, så går mange ud og laver kaffe eller lignende. Men når man modtager en mail med en sjov film fra en bekendt, har man en helt anden tilbøjelighed til at se reklamen, fordi afsenderen har blåstemplet indholdet. Det eneste problem som producent af reklamefilmen, er at man har meget svært ved at styre, hvor den kommer hen,« forklarer Claus Moseholm.

Han forklarer, at en film i stil med den, Bullguard har fået produceret, koster i omegnen af 300.000-400.000 kroner. I øjeblikket arbejder GoViral på et oplæg til en kampagne for et telselskab i Danmark.

I starten af marts sendte Bullguard endnu en film på gaden i samme genre. Målet er, at den nye film skal ses af 10 millioner mennesker. Når en webfilm er lavet færdig bliver den plantet på forskellige humørsites rundt omkring i verden. Derfra spredes kendskabet via brugerne. Indtil videre har mere end en million set den nye Bullguard-film.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere