Tim Berners-Lees nye bog hedder "Weaving the Web". Her kan man læse om, hvordan Nettet blev til, og hvor han mener, det bør bevæge sig hen i fremtiden.
Tilbage i 1989 ved det europæiske partikelfysik-laboratorie i Geneve i Schweiz foreslog Berners-Lee for første gang anvendelsen af et globalt hypertekstprojekt, der skulle hedde World Wide Web. Formålet var, at forskere som han selv skulle kunne kommunikere sammen og forbinde deres viden i et net af hypertekstdokumenter.
Berners-Lee lavede den software, der skulle danne grundlaget for www; Hypertext Markup Language; HTML og Hypertext Transfer Protocol; http://, de bogstaver, der kommer forud for alle de millioner af webadresser, der efterhånden findes - de såkaldte URL'er, Uniform Resource Locators.
Der er ikke noget nyt i disse fakta - men når Berners-Lee skriver om dem, er det med en udviklende og nyskabende ånd. Disse elementer er netop dem, der er fundamentet i hans vision om, hvad Nettet kan blive til i fremtiden. Nettet som et stykke levende intelligens, der kan forbinde informationer med hinanden. Visionen er langt fra fuldført.
Berners Lee er stadigvæk leder af World Wide Web Consortium, som han grundlagde kort tid efter, at han i 1994 begyndte at forske på MIT.
Wired News spurgte Berners-Lee, hvad der mon var sket, hvis ikke han havde siddet som den, der styrede udviklingen. Nettet havde nok været langt mere præget af beskeder om, at her er du nødt til at bruge en særligt browser, et særligt stykke software, operativsystem eller ligefrem hardware for overhovedet at kunne se den pågældende hjemmeside, mener han. Den slags er blevet holdt rimeligt nede, sådan som udviklingen har været hidtil.
Berners-Lee håber, at alle der arbejder med Nettet vil bibeholde en åbenhed overfor udviklingen. At Nettet ikke er "færdigt", men står til stadig genforhandling og videreudvikling.
(Kilde: Wired)