Google og eBay slutter fred

Online auktionssitet eBay er tilbage på Googles AdWords, men ikke for fyld styrke.

Selv om eBay igen er begyndt at benytte Googles AdWords til reklamering, så lægger man nu meget mere af annonceringen over til Googles konkurrenter, herunder Microsoft og Yahoo!

Efter sigende var eBay ikke glade for, at Google forleden lavede deres fest, Google Checkout Freedom Party, for betalingssystemet Google Checkout lige samtidig med eBays årlige fejring i Boston af deres brugerne. Checkout må ikke bruges på eBay, der har deres eget system, PayPal.

Kort efter opsagde eBay al reklamering på Googles online annonceringssystem, AdWords. Men ledere i eBay fastholder overfor Washington Post, at opsigelsen længe havde været planlagt, og at det var tilfældigt, at opsigelsen kom samtidig med Googles "Let Freedom Ring"-fest.

Ikke desto mindre sagde eBays administrerende direktør, Meg Whitman, at hun ikke var glad for Googles lille fest.

Men nu er stridsøksen altså begravet. Næsten.

For selv om eBay er kravlet tilbage til Google, så er det ikke i samme omfang som før.

Ifølge Hani Durzy, talsmand for eBay, viser forsøget, at eBay ikke behøver bruge så mange penge på Google. Han ville dog ikke uddybe, hvor meget annoncering, man ville flytte væk fra Google. Han sagde blot, at eBay ikke er så afhængige af Google, som nogen har påstået, da trafikken ikke faldt i forhold til samme tid sidste år i de ti dage forsøget varede, og at salg på eBay ikke har taget skade.

Teknologianalytikeren Roger L. Kay, grundlægger og præsident i Endpoint Technologies Associates, er dog anderledes hård i mælet i sin vurdering af de to selskabers opførsel.

»Google har masser af penge og burde have lavet deres egen fest, som ikke faldt samtidig med eBays begivenhed,« siger han.

Når eBay så fjerner sin annoncering ved Google, sammenligner han det med, at man i vrede saver den gren over, man selv sidder på.

»Det er altsammen meget barnligt,« siger han til Washington Post.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere