Artikel top billede

Nu vil Intel ind i din smartphone

Intel forsøger nu igen at vinde fodfæste på smartphone-markedet med en ny chip.

Senere i år kommer Intel med sin nye Medfield-chip til smartphones. Det er ikke Intels første forsøg på at trænge igennem på dette marked – Intels gamle Moorestown-processor til mobiltelefoner blev aldrig en succes. Næsten alle smartphones indeholder en processor med ARM-arkitektur. Det er et monopol, som Intel gerne vil bryde. Men det kræver chips med et meget lavt strømforbrug og her har Intel indtil nu ikke stået så stærkt.

Intel er stadig verdens største chipfirma, men på det vigtige og hurtigt voksende marked for smartphones spiller Intel ikke nogen rolle.

Ifølge IDC blev der solgt 101 millioner smartphones i sidste kvartal af 2010, mens der kun blev solgt 91 millioner pc'er. Dermed har smartphone-salget for første gang overhalet pc-salget.

Intel vil ikke fortælle meget om den kommende Medfield-chip eller de første smartphone-modeller med processoren. Intel har allerede én gang begået den fejl at annoncere en ny LG-smartphone med Moorestown, som aldrig kom på markedet.

Denne gang vil man sandsynligvis ikke melde noget ud, før produktet faktisk er klar.

Den store fiasko som Intel har oplevet på smartphone-markedet understreges af, at den ansvarlige topchef, Anand Chadrasekher fra Intels Ultra Mobility Group, sagde sin stilling op i denne uge.

Konkurrenter som Nvidia og Qualcomm klarer sig meget bedre på smartphone-markedet, men i modsætning til Intel har de ikke deres egne halvleder-fabrikker. Det burde være en fordel for Intel.

Indtil nu er det kun kendt at Medfield er en 32-nanometer processor med høj ydelse og lavt energiforbrug. Det ventes at Intel vil skifte til 22-nanometer teknologi senere i år i nogle af sine processorer, men Medfield bruger altså stadig en større strukturbredde.

Det er også usikkert, om Medfield indeholder en eller to kerner. Motorolas high-end-telefoner har allerede dobbeltkerne-processorer og det ventes at de kommende iPhones også vil bruge to kerner.

Det ventes at de første telefoner med Medfield bliver lanceret i årets tredje kvartal. Så vil det vise sig, om Intel vil få held med sit nye forsøg på at få sine chips ind i verdens smartphones.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere