Ballmer erkender fejl

Microsoft-chef Steve Ballmer erkender at firmaet har forsømt at udvikle sin egen søgeteknologi.

Det er sjældent at Microsoft-chef Steve Ballmer indrømmer at softwaregiganten har begået en strategisk fejl. Men det skete i sidste uge under firmaets årlige konference for marketing- og mediefolk i Redmond. Ballmer erkendte, at firmaet har forsømt at udvikle sin egen søgeteknologi og nu ligger i kølvandet på Google, Altavista og andre søgefirmaer.

»Jeg har det rigtig dårligt med, at vi ikke selv har investeret nok i forskning og udvikling på dette område. Vi har ikke gjort alt, hvad vi kunne - og jeg ville ønske, at det var anderledes,« sagde Ballmer og skyndte sig at tilføje, at Microsoft har lært af sine fejl og nu arbejder målrettet på at indhente konkurrenterne.

I det indeværende år vil Microsoft bruge syv milliarder dollar på forskning og udvikling - og en del af pengene skal bruges til nye søgeteknologier. Ballmer fortalte, at Microsofts nye søgemaskine bliver lanceret inden for de næste 12 måneder.

Microsofts internet-tjeneste MSN kunne efter mange år med røde tal på bundlinien fremvise sit første overskud i 2003 og satser på at erobre 8-12 pct. af online-annoncemarkedet inden 2005.

Ballmer forudsagde, at alle annoncekroner vil blive brugt online om 10 år, fordi skellet mellem pc'er, fjernsyn og mobile enheder vil forsvinde.

Softwarefirmaet bruger selv 12 procent af sit annoncebudget på online-reklamer i 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere