Orm kan lukke nettet på længere sigt

Internettet kan ende med at blive ubrugeligt på grund af orme og vira, advarer sikkerhedsfirmaet MessageLabs i en pressemeddelelse.

Omfanget af inficerede emails, der cirkulerer på nettet, er stadigt stigende, mener MessageLabs og kan ende med at blive så stort et problem, at ubeskyttede brugere simpelthen holder op med at benytte email.


Mark Sunner, CTO hos MessageLabs forklarer, at antallet af emailbaserede vira gennemsnitligt optræder i forholdet 1 ud af 300, set i forhold til sidste år, hvor hyppigheden var 1 ud af 700. Hvis problemet fortsætter med at udvikle sig i sammen fart, vil det betyde, at hver tiende email indeholder en virus om seks til syv år. Følger man den noget skræmmende statistik lidt længere ud i fremtiden, betyder det, at hver anden email indeholder en virus i år 2013. Dette, påpeger han, er naturligvis kun standardtal, som let kan blive voldsomt forværret når en ny og voldsom virus bryder ud.


Advarslen kommer i anledning af en noget træls milepæl i selskabets historie, MessageLabs har nemlig for nylig rundet sin første million af registrerede vira siden januar 2000. Mark Sunner udtaler: "Det seneste udbrud af Nimda ormen har fået visse kommentatorer til at betegne virus truslen som overvurderet. Tro ikke et ord af hvad de siger, problemet er kæmpestort og det går bestemt ikke væk af sig selv. Når antallet af emailbaserede vira stiger, kan det godt være at internettet ikke kommer til at kollapse, men det holder i hvert fald op med at være et sikkert sted for handel og private former for kommunikation", mener han.


"Mange brugere betragter ganske simpelt vedhæftede filer som utroværdige. Selskaber med mangel på effektiv beskyttelse beslutter at begrænse deres brug af netværk, og denne udvikling kan meget vel tænkes at ende med en decideret standsning, mener Mark Sunner. "Det faktum, at vi for øjeblikket har rundet vores første million tilfælde af virus siden januar 2000, bør være rigelig argumentation for at problemet er alvorligt" fastslår han.


Et af de seneste eksempler på et alvorligt virusudbrud er SirCam, som alene af MessageLabs er blevet behandlet i 333.000 tilfælde. SirCam er langt fra den eneste orm, som har opnået berømmelse i sin udbredelse, også Melissa, Anna Kournikova og The Love Bug hører til blandt de store navne.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    TIETOEVRY DENMARK A/S
    Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere