Firefox overhaler Microsofts IE i Europa

...og Chrome nærmer sig 15 procent - Danmark er dog ikke hoppet på ræven.

Firefox er nu den mest populære browser i Europa.

I december måned overhalede open source-ræven Microsofts browser, Internet Explorer, viser de seneste tal fra analysefirmaet Statcounter.

Forspringet er dog på under en procent. Hvor Firefox bliver brugt af 38,11 procent af de europæiske cyber-surfere, bliver IE kun brugt af 37,52 procent, viser tallene. For et år siden havde Microsofts browser ellers et forspring på fem procent med omtrent 45 procent mod Mozilla-browserens knap 40 procent.

Når begge browsere er dalet i popularitet det sidste år, skyldes det Googles opkompling Chrome. Den er på et år steget fra fem procent af de europæiske web-brugere til 14,58 procent i december.

 

Chrome snupper IE-brugere

Statcounters analyse er, at Chrome først og fremmest har snuppet brugere fra IE, mens Firefox har beholdt størstedelen af deres brugere i Europa. Statistik-firmaet vurderer samtidig, at Internet Explorers dalende popularitet i Europa kan skyldes, at Microsoft gennem et forlig med EU-Kommissionen blev tvunget til sidste forår at præsentere deres europæiske Windows-brugere for et udvalg af alternativer til deres egen browser.

Både Opera og Apples Safari har fortsat knap fem procent af brugerne i Europa.

 

IE størst på verdensplan

På verdensplan er de forskellige udgaver af Internet Explorer stadig dominerende med 46,94 procent af brugerne. Firefox har 30,76 procent af det globale marked, hvor Chrome har 14,85 procent.

Tallene for Nordamerika minder om fordelingen på verdensplan, bortset fra at Safari er væsentligt større med cirka 10 procent af markedet i Nordamerika, mens Firefox er en anelse mindre populær blandt amerikanerne.

 

Danmark er IE-land

Danske webmastere, der vil ramme bredest, skal stadig først og fremmest have deres tweaks-kanoner rettet mod Internet Explorer. Omtrent 55 procent af danskerne er IE-brugere, lidt over 20 procent er Fireforx-brugere, cirka 15 procent Chrome-brugere og knap ni procent Safari-brugere og blot 1,25 procent Opera-brugere.

Statcounter, der tjener penge ved annoncering, har fundet frem til tallene ved at indhente informationer om de besøgende på tre millioner hjemmesider verden over.

 

 

Source: StatCounter Global Stats - Browser Market Share

 

 

Source: StatCounter Global Stats - Browser Market Share




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere