Microsoft forbedrer kommunikationen i virksomheden

Microsoft lancerer nu en ny messenger-klient til virksomheder sammen med en opdatering af deres Live Communications Server og en ny version af Office LiveMeeting.

Softwaregiganten Microsoft udsender nu Service Pack 1 til deres Live Communications Server. Samtidig præsenterer man Office Communicator, der hidtil har gået under navnet Istanbul, der kommunikerer sammen med Live Communications Server, og som erstatter Windows Messenger.

Ifølge Microsoft gør det kommunikationen i virksomheden lettere. Basalt fungerer det ved, at alle i virksomheden ligger i den kontaktliste, som Office Communicator henter fra Live Communications Server, så brugeren kan se, hvem i virksomheden der er online.

»Vi tager udgangspunkt i identiteten. I dag skal man kende hinandens navn, emailadresse eller telefonnummer, hvis man vil have fat på hinanden. Vi vil gøre det lettere at få fat i hinanden og samtidig levere noget, der er nemt at bruge, og som kan bruges, lige meget hvor, man befinder sig,« siger Torben Andersen, chef for Live Communications Server i Europa, Mellemøsten og Afrika.

»Med Live Communications Server, kan man se, om en person er online, om vedkommende er til rådighed, og hvis vedkommende er til rådighed, hvordan jeg så kan kontakte ham eller hende. Hvis vedkommende ikke er til rådighed, kan jeg også se, hvornår jeg kan kontakte personen,« siger han.

Office Communicator fungerer ved, at man har alle fra virksomheden i sin liste, og som noget nyt tilbyder Microsoft nu en søgefunktion, så man kan søge i listen og hurtigt finde frem til den rigtige.

I den nye version af Live Communications Server forsøger Microsoft at implementere skrivebordstelefonen i instant messaging-kommunikationen.

Det betyder, ifølge Microsoft, at brugeren får hurtigere adgang til en række funktioner, blandt viderestilling af kald og telefonmøder.

»Nu har telefonen stået på skrivebordet i 10-15 år, og folk skriger på en bedre oplevelse, og nu mener vi, teknologien er klar,« siger Torben Andersen.

Men også Office LiveMeeting, som er opstået efter at Microsofts køb af softwarefirmaet PlaceWare tilbage i 2003 har også fået et løft.

»Vi har taget noget af koden fra PowerPoint og lagt ind i LiveMeeting klienten for at sikre, at præsentationen bliver vist 100 procent korrekt hos alle, der kigger med,« siger Torben Andersen.

Det bliver også muligt at kommunikere envejs via VoIP, hvis man laver en præsentation. Men skønt det kunne se ud som om, Microsoft bevæger sig ind på VoIP-markedet, afviser Torben Andersen, at man vil konkurrere med Skype.

»Skype ser jeg som et forbrugerprodukt. Derudover har Skype den service, at den kan ringe fra computeren til telefonnetværket, det tilbyder vi ikke. Der må virksomheden selv ud for at betale for at få sat en sådan gateway op,« siger han.

Han oplyser også, at det bliver lettere for den it-ansvarlige at holde styr på sikkerheden omkring instant messaging. For eksempel kan man kryptere informationen og sætte regler op for, hvad der må sendes ud og ind af virksomheden.

Live Communications server bliver også åbnet op for to andre instant messaging-klienter, AOL og Yahoo.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere