Analytikere stiller spørgsmålstegn ved Dells strategi

Den tidligere børsdarling Dell er nu under kritik fra analytikere. Dell har nedjusteret tre gange inden for det sidste år. Virksomhedens aktiekurs er næsten halveret, men producenten tror stadig på, at kampen om hardwaremarkedet kan vindes på prisen.

pc-producenten Dell blev grundlagt i Michael Dells kollegieværelse. Her samlede den unge iværksætter computere efter ordre, og sendte dem direkte kunderne. Nu er den berømte direkte-model imidlertid kommet under pres.

Dell blev verdens største pc leverandør ved sælge direkte og til billigere priser end konkurrenterne. Men prisen er ikke længere nok i dagens marked. Analytikere mener, at Dell må finde nye veje for at holde føringen, det skriver CRNs amerikanske søsterblad.

De amerikanske analytikere har flere bud på fremtiden for Dell. En mulighed ligger i at bevæge sig væk fra den direkte salgsmodel.

»Dell bør overveje muligheden for at forstærke forretningen gennem opkøb eller ved simpelthen at udvide forretningen og satse på fjernsyn, printere og services udover pc-ere,« forklarer en analytiker til CRN.com.

Dell har dog altid undgået at foretage store opkøb. Desuden vil nye markeder ikke alene afhjælpe Dells krise, da konkurrencen generelt er utrolig hård indenfor hele hardwaremarkedet.

»Dells konkurrenter har taget konkurrencen op med giganten, men Dell har reelt set valgt ikke at kæmpe imod. På mig virker det som om, at producenten ikke har en fokuseret strategi,« siger Loren Loverde, der er markedsanalyst hos IDC USA.

Ifølge en talsmand fra Dell, har virksomheden indset at prisen alene ikke er nok til at sikre væksten. Og derfor satser Dell på både printere og andre services, men giganten har ingen planer om at gå bort fra den direkte model.

»Prisen er spiller ikke en lige så stor rolle som for fem år siden, især fordi vores konkurrenter har lært meget af vores model. Men Dell fortsætter med at fokusere på prisen, og vi kan vinde markedsandele den vej,« siger Dells talsmand Jess Blackburn til CRN.com

Dell er stadig verdens største leverandør, men producenten er presset af markedet. I løbet af de sidste fire kvartaler har producenten måtte gå ud tre gange og nedjustere forventningerne til kvartalet. Senest var den 21 juli, hvor Dells udmelding sendte aktieværdien ned med 14 procent. Samlet set er Dells markedsværdi faldet med 46 procent i løbet af det senetse år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere