Tibet-sympatisører bombarderet med virus

Aktivister, der støtter Tibet i kampen mod det kinesiske styre, bliver chikaneret med virus-mails. Afsenderne forsøger at maskere virusen som billeder af kinesiske myndigheders overgreb imod demonstranterne.

Mange Tibet-sympatisører oplever i disse dage, at uidentificerede personer angiveligt forsøger at stikke en kæp i hjulet for deres arbejde for et frit Tibet. Det skriver The Sydney Morning Herald.

Lhadon Tethong, der er leder af 'Students for a Free Tibet', fortæller, at foreningens afdeling i New York har modtaget adskillige virusbefængte e-mails.

»Vi modtager virus-angreb, der er direkte skamløse, hvor afsenderen påstår, at de er desperate folk, der befinder sig i Tibet. Disse e-mails er velskrevet og beder os om at åbne billederne,« siger Tethong til AFP.

En anden aktivistgruppe, der ikke vil identificeres, hævder ligeledes at have modtaget adskillige virusangreb i løbet af de seneste par dage.

Journalister og aktivistgrupper bliver for tiden forment adgang til stort set samtlige dele af Kina, hvor de tibetanske protester finder sted. Virus-sprederne forsøger derfor at udnytte, at nyhedsmedier og Tibet-sympatisører er interesserede i at få billeder, der kan bevise påstandene om de kinesiske myndigheders dødelige vold imod tibetanske demonstranter.

Så sent som i går modtog nyhedsbureauet AFP en e-mail fra en person, der hævder at være i Danmark. Mailen havde en vedhæftet fil, som efter afsenderens udsagn viste tibetanere, der blev skudt af kinesisk militær. Da AFP forsøgte at åbne mailen, kunne bureauets antivirusprogram meddele, at filen var en virus.

I søndags valgte den kinesiske regering at blokere landets internetbrugeres adgang til YouTube, fordi man på tjenesten kan finde billeder af selve demonstrationerne i Tibet såvel som sympati-protester fra flere forskellige verdenshjørner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere