It-netværk i kraftig vækst

Små it-virksomheder samler sig i stigende grad i netværket IT Forum i IT-byen Katrinebjerg i Århus. På kun et år har IT Forum næsten fordoblet antallet af medlemmer fra 99 til over 190.

Netværket IT Forum i IT-byen Katrinebjerg i Århus har stor succes med at samle mindre virksomheder. På et år er antallet af medlemsvirksomheder steget fra 99 til over 190.

»Vi har mærket en meget positiv udvikling i det seneste år. Faktisk ligger vores medlemstal i øjeblikket lige under de 200, og det går stærkt fremad,« siger direktør Finn Støy fra IT Forum til ComON.

Finn Støy forklarer, at der efter hans opfattelse er flere grunde til, at netværket IT Forum er vokset så voldsomt i det seneste år.

»Det har haft betydning, at vi omdannede IT Forum Århus til at være IT Forum Østjylland, og at vi samtidig oprettede et sekretariat i IT-byen Katrinebjerg, som har haft fokus på at bygge bro mellem forskningsmiljøerne og virksomhederne i regionen,« siger Finn Støy til ComON.

En anden væsentlig årsag er desuden, at virksomhederne i stigende grad bliver udfordret af den globale konkurrence.

»Tidligere var det normalt, at små it-virksomheder kunne klare sig udmærket på egen hånd, men sådan er det desværre ikke længere. Virksomhederne samles her i netværket i erkendelse af, at spillereglerne har ændret sig, og de har indset, at det er nødvendigt at bygge bro til forskningsmiljøer og andre virksomheder for at kunne klare sig,« siger Finn Støy til ComON.

Netværket IT Forum giver virksomhederne mulighed for at netværke med andre virksomheder. Men det er desuden tanken med IT Forum at give forskningsmiljøerne mulighed for at forstå, hvilke problemer man slås med ude i virksomhederne og samtidig øge virksomhedernes kendskab til de områder, der forskes i.

IT Forum adskiller sig altså fra Alexandra Instituttet, ved at udvekslingen mellem forskning og erhvervsliv i IT Forum sker som vidensudveksling mellem seperate miljøer, mens Alexandra Instituttet er et sted, hvor virksomhederne får mulighed for selv at forske.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere