Dansk strålingsforsker i dobbeltrolle

Den samme forsker, som frikender mobilstråling i en ny rapport fra Aalborg Universitet, har også deltaget i udarbejdelsen af regeringens strålerapport fra sidste juni.

En ny rapport fra Aalborg Universitet frikender strålingen fra mobilmaster for at udgøre en sundhedsrisiko. Det samme budskab findes i regeringens otte måneder gamle strålerapport.

Aalborg Universitet har beskrevet den nye rapport som uafhængig forskning, men professor Jørgen Bach Andersen, som er den bærende forsker bag rapporten, har også deltaget i udarbejdelsen af regeringens strålerapport fra juni sidste år.

Papirer, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i, dokumenterer, at Jørgen Bach Andersen gennemlæste og sendte sine anbefalinger til regeringens strålingsrapport flere måneder inden offentliggørelsen.

Han afviser dog at have spillet en afgørende rolle i arbejdet med regeringens strålerapport, men Forbrugerrådet kritiserer, at dobbeltrollen går det svært at gennemskue budskaberne i debatten.

»Man kan vel ikke kalde Jørgen Bach Andersen for uafhængig,« siger Margrethe Nielsen, sundhedspolitisk medarbejder i Forbrugerrådet, til Jyllands-Posten.

Jørgen Bach Andersens forskning får en del af æren for, at mange kommuner nu har ophævet deres forbud med installation af mobilantenner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere