Boligportaler snyder kunderne

Internettet er fyldt med hjemmesider der tilbyder boliger. Siderne er på kant med loven, og annoncerne leder ofte til stjålne eller falske boliger.

Boligportalerne på internettet tilbyder attraktive leje- og andelsboliger, og det koster penge at oprette sig som bruger på siderne. Men det er ikke altid, de boligsøgende får tag over hovedet. Metoderne bag er på kant med loven, og af og til stjæler bagmændene annoncer fra andre, opfinder selv eller fjerner ikke de udlejede boliger fra siderne.

Flere udlejere har oplevet, at bolighjemmesider har kopieret deres annoncer hos Den Blå Avis uden at spørge. Boliger som for længst er blevet afsat.

Det er DR Kontant, der afslører, hvordan det er normal kutyme at stjæle annoncer fra andre eller opfinde sine egne.

En tidligere ejer af en bolighjemmeside fortæller, hvorfor han følte sig fristet til snyde både de søgende og udlejerne.

»Det er så let fordi Den Blå Avis får utrolig mange annoncer, man kan sortere. Og så kan man lige få dem smidt over, og det kan man holde kørende i løbet af dagen,« siger han anonymt til DR Kontant.

Han fortæller også om deciderede fupannoncer med meget attraktive lejligheder, som boligportalerne selv opfinder. Det skaffer endnu flere kunder til hjemmesiderne. Hjemmesider, hvor det som sagt koster penge at få adgang til udlejernes kontaktoplysninger. Han siger, han nåede at tjene omkring 100.000 kroner på den organiserede snyd, inden han lukkede forretningen igen.

Peter Hagstrøm er direktør for boligfinder.dk, boligmaxx.dk, boligbasen.dk og bolignu.dk. Han forklarer til Kontant, at det må være nogle såkaldte partnere, som firmaet har tilknyttet, der i tilfældene på hans boligsider, snyder med annoncerne ved at kopiere fra Den Blå Avis. Partnerne får nemlig provision for at skaffe annoncer for ledige lejeboliger.

Peter Hagstrøm afviser dog overfor Kontant, at der er direkte opdigtede annoncer på siderne. Men han vil dog ikke dokumentere, at der er reelle boliger bag de mest attraktive annoncer.

Ifølge lejeloven er det forbudt at opkræve penge for formidling af lejeboliger. Når boligsiderne kan gøre det, er det fordi, de hævder, at kunderne betaler for selv at få en profil på hjemmesiden, hvor de kan skrive om sig selv.

Kontant har via hjemmesiderne stillet boligsøgende i storbyerne spørgsmål om, hvorfor de har betalt penge for tilmelding. 94 procent svarer tilbage, at de primært har betalt for at kunne kontakte udlejere.

Som det ser ud, er hjemmesidernes metoder altså i strid med lejeloven.

»Loven er ganske klar på området. Man må ikke tage penge for på den måde at formidle lejligheder, og jeg mener simpelthen ikke, der er noget at diskutere,« siger socialminister Eva Kjer Hansen(V).

Hun opfordrer kunderne til at politianmelde hjemmesiderne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere