Apple er snart verdens mest værdifulde selskab

Iphones og Ipads bliver revet ned fra hylderne, og derfor kunne Apple i går fremlægge endnu et kanonresultat. Denne gang lød overskuddet på 4,3 milliarder dollars.

14,1 millioner Iphones. Så mange styks af den populære mobiltelefon blev slynget over disken i Apples seneste kvartal. Det er blot en af forklaringerne på, at Apple i går kunne fremlægge endnu et rekordregnskab i selskabets fjerde kvartal.

Også salget af Mac-computere steg med 27 procent, så der i alt blev solgt 3,9 millioner af den populære computer i producentens seneste kvartal.

Dog skuffede salget af den nyligt lancerede Ipad med kun 4,2 millioner solgte eksemplarer, men det kunne ikke dog ikke for alvor slå skår i glæden hos giganten, det totalt set landede på en omsætning på 20,3 milliarder dollars i sidste kvartal.

Apples markedsværdi - altså hvor meget der skal til for at købe samtlige aktier - er de senste år vokset konstant. I maj i år overhalede Apple selveste Microsoft på markedsværdi var ind til regnskabsfremlæggelsen i går det næstmest værdifulde selskab i verden - kun overgået af oliegiganten Exxon.

Mange havde ventet, at Apples kurs ville stige så meget ovenpå rekordregnskabet, at Apple ved børsens åbning her i eftermiddag dansk tid ville overhale Exxon. Det er imidlertid ikke sket. Faktisk faldt kursen en smule i stedet for. I skrivende stund er Apples samlede værdi derfor på "kun" 281,94 milliarder dollar, mens Exoon har en markedsværdi på 335 milliarder dollar.

Men titlen som CEO for årets mest værdifulde selskab kan Steve Jobs måske nå at hente hjem alligevel. Det vil blandt andet blive afgjort i morgen aften dansk tid, når Apple på et pressemøde fremviser nye produkter, som mange af selskabets kunder med stor sandsynlighed vil betegne som "lækre."

 

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere