Toshibas officielle dødsdom over HD DVD

Formatkrigen mellem Blu-ray og HD DVD er nu officielt erklæret slut. Toshiba stopper al udvikling, fremstilling og markedsføring af HD DVD-afspillere.

Den ventede endegyldige dødsdom over HD DVD-formatet kom i morges i form af en pressemeddelelse fra Toshiba - firmaet, der var formatets skaber og primære drivkraft i krigen mod Blu-ray.

Toshiba-koncernen meddelte kort og godt, at selskabet har besluttet, at man ikke længere vil udvikle, fremstille eller markedsføre HD DVD-afspillere og -optagere.

Virksomheden vil dog fortsætte med at levere service og reparationer af allerede solgte apparater.

»Vi har taget omhyggeligt bestik af langtidsvirkningerne i den såkaldte næste generations formatkrig og vores konklusion var, at en hurtig beslutning ville være det bedste for markedet,« forklarer Toshibas præsident og CEO Atsutoshi Nishida i pressemeddelelsen.

På et pressemøde i Tokyo sagde topschefen videre, at Toshiba ingen planer har om at adoptere Blu-ray.

Det store spørgsmål synes nu at være, hvad Microsoft vil gøre med Xbox360 spillekonsollen, der benytter HD DVD- formatet.

En Microsoft-talsmand sagde i sidste uge, at selskabet vil afvente en udmelding fra Toshiba, før man selv tager endeligt stilling til HD DVD formatets fremtid i Xbox.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere