Fynsk "sweatshop" sælger billigt guld til World of Warcraft-spillere

Poverleveling på dansk: Betal 450 kroner kr. for at få andre til at spille din figur op til level 60.

Selvom Blizzard ihærdigt forsøger at bekæmpe den udbredte ”sorte” økonomi, der florerer omkring World-of Warcraft-universet, bliver der solgt masser af spil-guld og højt udviklede spil-karakterer til de cirka 13 millioner mennesker, der lever en digital tilværelse som indbyggere i Azeroth.

Hovedparten af guldpusherne stammer fra Kina, hvor børn i de berygtede sweat-shops knokler dagen lang og til sulteløn med at høste virtuelt guld ved at gentage de samme kedelige opgaver igen og igen i World of Warcraft.

Nu har en dansk ”sweatshop” set dagens lys. I netbutikken Wow-toons.dk kan man købe WoW-guld, højt udviklede WoW-karakterer samt ikke mindst ”powerleveling” af en eksisterende spil-karakter. Sidtnævnte indebærer, at man overlader sin spilkonto til fimaet, der derefter sørger for at spille med karakteren, så den kommer op i et betydeligt højere level.

WoW-Toons er sat i verden på Fyn af Mikael Desmareth Rasmussen, der studerer erhvervsøkonomi. Han fortæller, at der kun er tale om et hobbyforetagende, hvor omsætningen ikke forventes at komme op i det lag, hvor han skal registrere sig som firma og betale moms.

Lige som de kinesiske sweatshops og guld-farme har Mikael Desmareth Rasmussen den forretningsmæssige udfordring, at potentielle kunder risikerer at blive bortvist fra spiluniversitet, hvis de køber den ydelse, han gerne vil sælge til dem.

Ifølge Blizzards slutbrugervilkår er det slet og ret forbudt at handle med guld og med karakterer, og man får sin konto lukket, hvis det opdages.

WoW-Toons oplyser på hjemmesiden, at kunderne løber den risiko. Det fortælles, dog, at risikoen i praksis er lille, blandt andet fordi der arbejdes fra rent danske IP-adresser, som antages at virke langt mindre suspekte end kinesiske.

ComON har spurgt Mikael Desmareth Rasmussen, om kunderne har nogen sikkerhed for, at deres kontooplysning ikke bliver misbrugt, når de er i den fynske sweatshops varetægt.

”Vi har jo kun brugernavn og password. Det hemmelige spørgsmål har vi ikke, og derfor vil man altid kunne få sin konto tilbage. Men vi har jo ingen interesse i at misbruge den,” siger han.

Hvem udfører arbejdet med poverleveling. Har du nogle kinesiske børn til at sidde og arbejde i kælderen?

”Nej, det har jeg ikke. Jeg driver det her i samarbejde med nogle bekendte, som jeg har mødt gennem et forum på nettet,” fortæller han.

De færdige karakterer, man kan købe på WoW-Toons.dk, stammer fra de fire kammerater, der står bag sitet.

Ind til videre er det ifølge Mikael Desmareth Rasmussen mest poweleveling, der har skabt interesse.

Guldet, som han og kammeraterne sveder med, kan købes for 80 kroner for 5.500 stks. Prisen for at få andre til at spille med den figur, som man hver måned betaler Blizzard cirka 100 kroner for, starter ved 450 kroner. Den ydelse bringer ens karakter fra level 1 op til level 60. Man kan ikke selv spille med sin karakter, mens sweatshoppen arbejder.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren udvikler/DevOps til Integrationsplatforme

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere