Plastic Logic udfordrer Amazons Kindle

Britiske Plastic Logic går til angreb på Amazons Kindle med den nye e-læser Que.

Det er ikke ligefrem fordi verden mangler læseapparater til elektroniske bøger. Men der er altid plads til at gøre det bedre. Britiske Plastic Logic mener i hvert fald, at man kan gøre det bedre end Amazons Kindle med sin nye Que Pro Reader.

Der er flere grunde til, hvorfor lige netop denne e-læser er mere interessant end alle de andre produkter. Der er investeret mere end to milliarder kroner i udviklingen af Que, der har taget mere end ti år. Teknologien bygger på forskning fra Cambridge University.

Det afgørende gennembrud ligger i enhedens skærm, som bruger plast i stedet for glas. Plastic Logic har taget patent på teknologien, og i øjeblikket er der kun én fabrik i verden, i Dresden, der kan fremstille de store plast-skærme.

Que har samme størrelse som et stykke A4-papir – 8,5 x 11 tommer – og plast-skærmen har en diameter på 10,7 tommer. Det er større end skærmen i Kindle DX, der først nu kan købes i andre lande end USA. Tykkelsen for hele enheden er på mindre end en centimeter og den vejer omkring 500 gram.

Ligesom Kindle DX er Que Pro Reader for stor til at erstatte en paperback-bog – den er mere velegnet til magasiner, aviser og teknisk dokumentation.

Plastic Logic går da også efter det professionelle marked – og prisen på henholdsvis 800 og 650 dollar (8 og 4 GB) vil nok også afskrække de fleste private. Kindle DX koster til sammenligning lidt under 500 dollar, og den normale Kindle kan fås for det halve.

De to Que-modeller har begge WLAN og den dyre udgave er desuden udstyret med 3G, mens den billige må nøjes med Bluetooth.

Der er ingen knapper – hele betjeningen sker over den berøringsfølsomme skærm – og der er heller ingen nogen browser eller mailprogram.

Que kommer på markedet senere i år – i første omgang kun i USA – og den er indtil videre bundet op til Barnes & Nobles onlinebutik, hvor der ligger omkring en million e-bøger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere