Google har lagt lokaler til ugens møde blandt de øverste kredse indenfor Linux, der diskuterer, om man skal ignorere Microsofts påstande om patentovertrædelser eller tage kampen op.
Jim Zemlin, direktør for Linux Foundation, står bag begivenheden. Han opfordrede til fred og fordragelighed blandt de 150 deltagere på det, som han kalder et "samarbejdstopmøde". Mødet er Linux Foundations første konference.
En væsentlig anledning er, at Microsoft har skabt røre i Linux-miljøet ved dels at påstå, at Linux og anden open source software overtræder 235 af deres patenter, og dels ved deres patent-aftaler med Linux-distributørerne Novell, Xandros og senest Linspire.
Derfor står de fremmødte i skarp opposition til Microsoft, som flere åbent henviser til som "fjenden". Mange tror dog, at Linux-brugere kontrollerer deres egen skæbne, og at Microsoft blot prøver at skabe usikkerhed og frygt (FUD - "fear, uncertainty, doubt") blandt kunderne. En fælleserklæring ventes i næste uge som konklusion på topmødet og videre plan for Linux-miljøet.
James Bottomley er teknologichef for Steeleye Technologies og har ansvaret for den software, som Linux bruger til at overføre data mellem computere og eksterne enheder som printere. Han ser det som usandsynligt, at Microsoft anlægger sag mod Linux-brugere.
»Deres kunder er vores kunder,« forklarer han, mens han samtidig beskriver, at fremgangsmåden er irriterende og går alle på nerverne.
Zend Technologies, udviklere af open source programsproget PHP, er neutrale i konflikten og deltager ikke i konferencen. 80 procent af deres kunder bruger open source-software, men firmaet indgik også en aftale med Microsoft for nyligt.
»Jeg tror, Microsoft er et stort firma, der prøver at finde ud af, hvad det vil. På den ene side har Microsoft en stor, veletableret forretning, som de prøver at beskytte. Men på den anden side er der også folk i firmaet, der ser open source som fremtiden, selv om de ikke vil indrømme det offentligt,« siger Harold Goldberg, direktør i Zend Technologies.
Der er dog også interne stridigheder i Linux-miljøet, fordi open source er blevet mere kommercielt ved at udvikle og sælge software. Linux driver i dag flere og flere desktop computere, websites, mobiltelefoner og andet, hvilket øger den interne konkurrence.
Der findes næsten 360 rivaliserende distributioner af Linux, hvilket både fører til hurtig innovation, men også til splid blandt udviklerne.
»I mange projekter er der virkelig en følelse af "os" og "dem", hvilket vil sige folk indenfor projektet eller udenfor,« siger Mark Shuttlesworth, stifter af Linux-distributionen Ubuntu.
Linux Foundation støttes af 70 selskaber og organisationer som Intel, Oracle, IBM, Cisco, Motorola, Nokia, NTT, Dell, Red Hat og Sun.