Halvdelen har ondt af computerarbejdet

Hver anden der arbejder foran en computer klager over smerter eller andre gener, viser en ny HK-undersøgelse. Problemet er blevet meget værre i de sidste tre år.

Museskader, ondt i nakken og tennisalbuer er de mest almindelige problemer blandt dem, der tilbringer arbejdsdagen foran en computer. En ny undersøgelse fra HK/Privat viser, at 54 procent af dem, der arbejder foran en computer, klager over smerter eller andre gener i forbindelse med arbejdet. Det er tale om en markant forværring i forhold til 2005, hvor tallet var 38 pct.

»Det er trist læsning, at tallene kun er blevet værre siden 2005. Alle undersøgelser viser, at når man sidder ved computerskærmen i mere end fire timer hver dag, så stiger risikoen for gener og smerter betydeligt. Der har været meget fokus på både museskader og andre gener ved skærmarbejdet. Derfor kunne man godt håbe på, at vi var blevet bedre til at tage forholdsregler,« siger Svend-Erik Hermansen, der er arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat.

Fire ud af fem arbejder foran skærmen mere end fire timer om dagen. De fire timer bliver anset for at være en magisk grænse for, hvornår problemerne begynder at melde sig.

»Der er arbejdsgiveren, der har ansvaret for rammerne for arbejdet. Hvis man ansætter en medarbejder og siger "du skal sidde ved den her computer fra 8-16", så er det altså arbejdsgiverens ansvar, når medarbejderen bliver syg af at sidde der,«siger Svend-Erik Hermansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere