Det bedste og værste da Google åd Motorola

65 milliarder! Så mange penge har Google betalt for Motorola, der ikke har haft stor succes siden sin RAZR-mobil tilbage i 2004. Vi har samlet det bedste og det værste ved den gigantiske handel.

Det bedste og værste da Google åd Motorola

De seneste par år er Google stormet frem, når det gælder indtjening og markedsandle, mens Motorolas største succes var RAZR-mobilen helt tilbage i 2004.

Alligevel har søgegiganten kastet hele 65 milliarder kroner på disken og opkøbt den amerikanske telefonproducent.

Men hvad betyder det egentlig for Google at tage en stor bid af Motorola?

Vi har samlet det bedste og det værste ved Google-Motorola-handlen.

1. Det værste

Livet er ikke lutter lagkage. Heller ikke selv om man er et af verdens største it-firmaer. Her er de negative sider ved opkøbet af Motorola:

  • Nye ansatte: Google har 29.000 ansatte, som er ansat efter flere benhårde samtaler. Med ét slag får søgegiganten 19.000 ekstra ansatte fra Motorola. 19.000 ansatte fra et firma, der ikke har klaret sig specielt godt. Det kommer til at tage tid at få dem integreret.
  • Svært at tjene penge på hardware: De fleste hardware-producenter kan skrive under på, at det er et hårdt job med lav indtjening. Med sine enorme serverparker kan Google normalt nemt oprette en ny digital tjeneste, men når det kommer til hardware, taler vi benhård konkurrence og
    udviklingsprojekter, der kan strækker sig over tre år eller mere.
  • Sure venner: HTC, Samsung og LG har taget chancer og hjulpet Google med at få gjort Android til en succes. Nu betaler Google dem tilbage ved at købe sit eget konkurrerende hardware-selskab. Betyder det, at Google/Motorola kommer til at have den nyeste Android-version før Samsung, HTC eller LG?
  • 2. Det bedste

    Google er smart. Virksomheden betaler ikke 65 milliarder for ingenting. Her er et par af de positive ting ved handlen.

  • Hardware + software = bedre telefoner: Se på Apple - og delvist på Microsoft og Nokia-partnerskabet: Der er ingen vej uden om en tættere integration mellem hardware og software, hvis du vil skabe gode, brugervenlige telefoner. Hvor Google før udvalgte en partner, hver gang der kom en ny version af Android (eksempelvis Google Nexus One produceret af HTC), har Google nu indflydelse på hele processen. Det burde Microsoft have husket dengang, da Redmond-drengene lod hvem som helst lave (ringe) Windows Mobile telefoner.
  • Patenter: Motorola har produceret mobiler siden 1983 og har tusindvis af patenter. De kan bruges til at gøre livet surt for konkurrenterne og til at slippe for kedelige advokatregninger. Med købet af Motorola har Google fået de patenter med i pakken og har dermed lukket af for grådige patentadvokater.
  • En seriøs indsats: Google betaler 65 milliarder for Motorolas mobil-division. Det er ikke småpenge og viser Googles dedikation til mobilmarkedet, både over for forbrugere og andre producenter. Det er sandsynligvis en smart satsning, da op imod 20 procent af Google-søgningerne i dag kommer fra mobile enheder. For forbrugerne vil det forhåbentligt betyde flere opdateringer af eksempelvis Android og i et hurtigere tempo.



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Jobindex Media A/S
    Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere