Hvis du af og til føler, at du er blevet afhængig af internettet, når det kommer til de informationer, du skal bruge, så er det måske ikke helt forkert.
En ny undersøgelse viser, at internettet har haft en stor indflydelse på vores hukommelse. Eller mere præcist den måde vi bruger vores hukommelse. Det skriver The New York Times Online.
Et forskerteam satte sig nemlig for at undersøge, hvorvidt en gruppe af testpersoner var mere tilbøjelige til at huske en information, hvis de vidste, at de nemt kunne finde den på en computer.
Et af forsøgene gik ud på, at to grupper af testpersoner skulle indtaste en information som for eksempel "En struds' øje er større end dens hjerne." på en computer.
Halvdelen af gruppen fik at vide, at informationerne ville blive gemt på computeren. Den anden halvdel fik at vide, at de ville blive slettet.
Dem der fik at vide, at de kunne genfinde informationerne var betydeligt dårligere til at huske dem.
Internettet primær kilde til viden
Et andet eksperiment gik ud på, at testpersonerne fik at vide, at de skulle huske informationen og samtidig huske, i hvilken mappe den var gemt.
Efterfølgende viste det sig, at deltagere var bedre til at huske, hvor de kunne finde informationen end selve informationen.
"Det overraskede mig meget," udtalte Dr. Betsy Sparrow, der står bag undersøgelsen i et interview.
Eksperimentet viser et fænomen inden for hukommelse, der kaldes "transactive memory", som handler om, at vi satser på information vi har adgang til, venner, familie og kolleger til at gemme den viden, vi skal bruge.
Ifølge The New York Times Online konkluderer Dr. Sparrow, at internettet er blevet vores primære eksterne opbevaring af viden.
"Den menneskelige hjerne har indstillet sig på de nye kommunikationsteknologier," forklarer hun.