Nu får Xbox 360 et drys X-factor

Microsoft er klar med ny udgave af sin Xbox 360, som skal uddele bøllebank til Nintendo Wii og PlayStation 3. Det skyldes ikke mindst konsollens nye X-factor, der går under navnet Kinect.

Sort, slank, og man kan næsten fornemme, at den skyder brystkassen frem. Microsoft har netop fremvist sin nye Xbox 360 under den storstillede spilmesse E3 i Los Angeles.

Konsollen er allerede på vej ud i butikkerne, og den skulle være mere stille end sin forgænger, samt være udstyret med en 250 gigabyte harddisk og WiFi, der understøtter den hurtige 802.11n standard.

Xbox 360 har hurtigt fået tilnavnet slim takket være sit tynde design, og barberingen kunne minde om den, som Sony tidligere har givet sin PlayStation 3.

Den amerikanske pris er 299 dollar, cirka 1.800 kroner, og den skulle holde prisniveauet i forhold til den nuværende Xbox 360, som er ude i butikkerne.

Den nye Xbox 360 er i sig selv ikke nogen revolution, men konsollen har alligevel en god portion X-factor, der kan vise sig at blive afgørende i kampen mod konkurrenterne, Nintendo Wii og Sony PlayStation 3.

Hidtil har Microsoft kaldt det Project Natal, men nu kaldes det Kinect.

Det er et lille kamera, som du kobler til din Xbox og sætter på toppen af fladskærmen i stuen.

Herefter behøver du ingen controller for at spille spil - du bruger ganske enkelt kroppen, og kameraet fanger dine bevægelser og oversætter dem til konsollen. Dermed reagerer din figur i et spil på samme måde, som du hopper rundt i din stue. Vi har tidligere testet en tidlig udgave af Kinect/Natal - læs mere her.

Hidtil har det været småt med spil, hvor du kunne bruge din krop som controller, men under spilmessen E3 har Microsoft afsløret nogle af de kommende titler.

I Kinect Sports inviterer du de Olympiske Lege ind i stuen, og du skal nok passe på ikke at vælte i saftevand og kiks på sofabordet, når du forsøger dig med en omgang virtuel hækkeløb. I Kinect Joy Ride kører du racerbil og griber bare ud i luften efter et imaginært rat, mens du i Fitness Evolved kan dyrke Tai Chi og boksning.

LucasArt er også på vej med et Star Wars-spil, hvor du som en ægte Jedi-ridder kan fægte rundt i stuen med et - usynligt - lyssværd. Dette spil lanceres dog først engang til næste år.

Kinect er klar til Xbox 360 den 4. november i USA, og inden jul skulle den gerne nå videre til Europa - og dermed Danmark. Prisen er ikke på plads endnu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere