Artikel top billede

Foto: Kerem Yucel

Bredbånds-direktør fyret på gråt papir

Sidste torsdag fyrede bredbåndsselskab sin direktør. Baggrunden er ifølge bestyrelsen "samarbejdsvanskeligheder".

Elro, som er firmaet bag det trådløse bredbåndsnet Skyline, fyrede med omgående virkning sin administrerende direktør i sidste uge.

Samarbejdsvanskeligheder angives som årsag til, at en enig bestyrelse i forsyningsselskabet Elro valgte at fyre direktør Henry Lei Jacobsen.

"Der har den seneste tid været en del samarbejdsproblemer mellem Henry Lei Jacobsen og bestyrelsen og mellem Henry Lei Jacobsen og medarbejdere. Det er baggrunden for, at vi har fritstillet direktøren med øjeblikkelig virkning. Kontoret er ryddet," sagde bestyrelsesformand Nikolaj Per Schøler sidste torsdag til Randers Amtsavis.

Direktør siden 1998

Hvor langt tilbage samarbejdsvanskelighederne daterer sig, har det ikke været muligt at kaste lys over, men Henry Lei Jacobsen har været direktør for Elro Erhverv siden foråret 1998.

Medarbejdere har tidligere rejst stærk kritik af den nu forhenværende direktør i Randers Amtsavis.

De tidligere medarbejdere kritiserede dengang direktøren for at have en "håbløst gammeldags ledelsesstil" og for at 'forbruge' medarbejdere i stort tal ved at fyre folk, når de ikke var enige med ham.

Bestyrelsen har mistet tilliden

At den sag har noget med den aktuelle fyring at gøre, afviser bestyrelsesformand Nikolaj Per Schøler.

"Bestyrelsen og direktøren har været lodret uenige om, hvilken vej, vi skulle gå," siger formanden til Randers Amtsavis og fortsætter:

"Bestyrelsen har ganske enkelt mistet tilliden til, at Henry Lei Jacobsen ville kunne skabe de rammer og det klima, der skal til for at sikre en fortsat positiv udvikling i Elro."

Indtil videre er virksomhedens økonomidirektør Chris Dahlerup konstitueret som administrerende direktør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere