Artikel top billede

Byggefirma: Her er vores smarte håndværker-telefoner

Dansk entreprenør-firma fortæller, hvordan eksklusive smartphones kan bruges på en beskidt byggeplads.

Hos Entreprenør-firmaet Østergaard i Vejle knokler de ansatte ofte rundt i mudder.

Men med sig i lommen har de det seneste år haft sig en dyr smartphone fra enten HTC eller en iPhone fra Apple.

Telefonerne bliver brugt til foto-registrering, når de ansatte laver tunneller til blandt andet spildevandsledninger og fjernvarmerør.

Til det formål bruger virksomheden app'en FotoDok, der er udviklet af det aalborgensiske software-firma Logimatic.

"Vi bruger app'en til at registrere det, hvis vi eksempelvis finder en forhindring i arbejdet. Det kan være, hvis vi støder på en stor sten eller en eksisterende rørledning, der betyder, at vi ikke kan arbejde videre," siger Magnus Brodersen, der er projektleder hos Østergaard.

Når det sker, tager de ansatte smartphonen frem og bruger app'en til at lave en kort rapport til bygherren om episoden.

Rapporten består af et billede af problemet og en tekst, der kort beskriver, hvad de er stødt på.

App'en udstyrer selv rapporten med yderligere informationer, som eksempelvis tid og sted. Ud fra GPS-koordinator kan app'en fastsætte den præcise adresse med både vej og husnummer.

Rapporten kan herefter sendes til bygherren med det samme.

Sparrer masser af tid

Tidligere tog medarbejderne et billede af problemet med et digitalkamera, og sendte en mail med billedet til bygherren, når de kom tilbage på kontoret.

"Med en smartphonen kan det gøres på mindre end 10 minutter, og det letter vores arbejdsbyrde betydeligt. Derudover virker det også mere professionelt over for bygherren, når vi sender sådan en rapport," siger Magnus Brodersen.

Ud over fotodokumentations-app'en bruger de ansatte hos Østergaard også en app, der virker som decibelmåler.

Den bruger de blandt andet til afgøre, om de ansatte skal bruge høreværn, eller om der bliver støjet for meget i forhold til naboerne.

Magnus Brodersen fortæller, at virksomheden i starten havde sine bekymringer om, det ville være for ressourcekrævende at tage smartphones i brug.

"Det er jo klart, at det kan være sin sag at få smidt sådan en smartphone i hånden og skal lære at bruge den. Men vi er virkeligt overrasket over, hvor gnidningsløst det har været at få folk til at bruge telefonerne," siger han.

Østergaard har omkring 130 ansatte, men Magnus Brodersen mener, at det har været så problemfrit, at der heller ikke bør være noget til hinder for, at selv helt små håndværksmestre kan bruge smartphones på samme måde. 

Beskyttelse er vigtigt

Før Østergaard gik over til de nye smartphones fra HTC og Apple, brugte de en klassisk håndværkermobil fra Nokia.

Med modsat håndværkermobilerne, der ofte er solidt pakket ind i gummi, er smartphones væsentligt mere sårbare og som regel mere oplagte til kontorbrug.

"Derfor sørger vi også for at pakke telefonerne ind i et godt cover, og så har vi dem til at ligge i brystlommen," siger han.

App'en FotoDok findes både til iPhone, Android-telefoner og mobiler med Nokias styresystem Symbian.

Er du interesseret i andre smarte app's til håndværkere, bør du også læse: Her har du fem geniale håndværker-apps 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere