Artikel top billede

Nu skal det være slut med, at eleverne sidder flere om samme computer, mener Odder Kommune. Foto: Mikael Rieck. (Foto: Mikael Rieck)

Kommune deler tablet-pc'er ud til alle skoleelever

Tablet-pc'er skal integrere undervisningen i skolen bedre med it, mener jysk kommune, der er i gang med at købe 2.500 tablet-pc'er.

Læs også:
Derfor skal Folkeskolen have egen app store

Villy og Helle vil dele pc'er ud til alle skoleelever

Nu vil Odder Kommune flytte fokus fra teknik til læring og pædagogik med spritnyt it-udstyr.
 
Det sker med et kommende indkøb af spritnye tablet-pc'er til kommunens 2.300 skoleelever og omkring 200 lærere.
 
Inden julefreden sænker sig over Danmark om et halvt år, vil kommunen have indkøbt 2.500 tablet-pc'er, hvoraf lærerne ifølge planen allerede skal have deres udleveret i august for at få et uddannelsesmæssigt forspring på tabletterne i forhold til de elever, som de skal undervise.
 
Det har kommunens Børn, Unge og Kulturudvalg bestemt på et møde i går tirsdag, hvorefter kommunens politikere besluttede at sende ordningen med tablet-pc'er i udbud til en samlet værdi af omkring 8,3 millioner kroner - svarende til en stykpris på omkring 3.320 kroner.
 
"Tidligere har vi i alt for høj grad indkøbt it-udstyr til brug bag kulisserne. Nu skal vi sørge for, at alle elever rent faktisk får en daglig tilgang til it-udstyr, når der ligger en tablet-pc på bordet foran dem som en del af deres digitale penalhus," fortæller formand for Odders Børn, Unge og Kulturudvalg, Lars Grønlund (S).
 
Alle er lige
Han forklarer, at kommunen med et enigt byråd i ryggen giver alle elever en tablet-pc - uanset om de har en bærbar computer i forvejen.
 
"Alle er dermed lige og har lige muligheder," forklarer Lars Grønlund og tilføjer, at Ombudsmanden ikke tillader, at skolerne kræver, at elever med hjemme-pc'er medbringer dem i skolen.
 
Odder Kommune har sikret sig fibernetværk og trådløst internet på alle skoler, mens 90 procent af skolernes computere trænger til udskiftning ifølge Lars Grønlund.
 
Kommunen har kigget på prisen for udskiftning af computere og servere, hvilket vil betyde en udgift på seks millioner kroner over de næste tre år. Tabletterne vil koste omkring 2,3 millioner kroner mere. Den gamle løsning vil dog indebære, at fire elever skal deles om én computer.
 
"Tablet-pc'en giver desuden mulighed for differentieret læring, da læringsprogrammerne frigiver ressourcer til de elever, der normalvis kræver mere opmærksomhed fra læreren," forklarer Lars Grønlund.
 
Får mulighed for lærings-apps
Kommunens begrundelse for nu at investere i tablet-pc'er er, at eleverne får større muligheder for tilgang til læringsapps, multimedier og de flade pc'er har væsentligt kortere opstartstid end traditionelle computere.
 
"Derudover har alle skoler i Danmark en kæmpeudfordring i at motivere drengene i skolen, og det mener vi at kunne gøre med tablet-pc'er, der gerne skulle give gladere og mere motiverede børn samt mere engagerede lærere," siger Lars Grønlund.
 
Han påpeger samtidig, at en studietur til Skotland for et år siden beviste, at lærerne sjældent kommer til de indledende kurser i brugen af en tablet, fordi de i forvejen har haft travlt med at lære sig selv at bruge de trykfølsomme computere.
 
Kommunen har allerede udset sig en stribe applikationer, der kan benyttes i undervisningen, og samarbejder løbende med flere forlag om egnede applikationer. 

Samtidig bliver lærerne også opfordret til at finde og købe egnede applikationer til deres undervisning.
 
Da kommunens ønsker om tablet-pc'er er i udbud, er det endnu for tidligt at pege på en leverandør af de flade, trykfølsomme computere.

Læs også:
Derfor skal Folkeskolen have egen app store

Villy og Helle vil dele pc'er ud til alle skoleelever




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere