Artikel top billede

Sådan tjekker du dine emails for ubehagelige overraskelser

Anti-virus-programmer og andre sikkerhedsforanstaltninger kan ikke fange alle ubehageligheder. Se her, hvordan du selv kan undersøge en mistænkelig email uden at aktivere eventuelle skadelige scripts.

Dit antivirus-program bør selvfølgelig opfange og identificere de fleste ubehageligheder, som kan komme ind via din email-indboks. Det kan være vedhæftede filer med malware eller links til websites med malware.

Brug den sunde fornuft og vær kritisk

Det er dog ikke altid, at den slags emails bliver stoppet af dine elektroniske forsvarsværker, og nogle gange kan ubehageligheder glide under den digitale sikkerhedsradar.

I den slags situationer er det heldigt, at den menneskelige sikkerhedsradar faktisk ikke er så ringe til at spotte potentielle sikkerhedsfarer. Det kræver blot, at du og dine kollegaer bruger lidt sund fornuft.
 
Hvorfor tilbydes jeres firma for eksempel pludselig optagelse på et website, der henvender sig til engelsktalende kunder, selv om I udelukkende fokuserer på danske kunder?

De mere platte forsøg som meddelelsen om, at din virksomhed har vundet en præmie i en konkurrence, som hverken du eller dine kollegaer nogensinde har hørt om, endsige deltaget i, bør også ryge direkte i skraldespanden, hvis ikke spam-filteret fanger dem.

Få et smugkig på mailens indhold

Der er dog også nogle typer, hvor det måske er lidt sværere at sætte fingeren på, hvad der er forkert ved en mail, men den "føles" blot forkert.

Her kan du ved hjælp af et program som PocketKnife Peek se nærmere på emailen. PocketKnife Peek er et gratis tillægsprogram til Microsofts email-klient Outlook. Outlook 2000 og fremefter er understøttet af PocketKnife Peek.

PocketKnife Peek giver dig mulighed for at se nærmere på indholdet af en email i klar tekst, HTML-koden, studere internet headeren og undersøge eventuelle vedhæftede filer. Du har med andre ord mulighed for at tjekke, om suspekte emails indeholder ubehageligheder, uden at der er risiko for at du aktiverer dem.

Se nærmere på mailens opbygning

PocketKnife Peek består af fire faneblade. Under Plain Text-fanebladet kan du se emailens tekst, uden at eventuelle skadelige scripts aktiveres.

Fanebladet med HTML source viser den HTML-kode, som eventuelt indgår i emailen. Her kan du se, om der er nogle mistænkelige scripts eller links i HTML-koden, der bekræfter din mistanke om en potentiel skadelig email.

Fanebladet med Internet Header viser oplysninger om afsender, modtager, indholdstype og anden information, som findes i emails headers.

Under Attachments-fanebladet kan du se alle de vedhæftede filer, der eventuelt er tilføjet en email.

Ekstra sikkerhedsforanstaltning

Husk: Er du i tvivl, så vælg forsigtighedsprincippet og antag, at der vitterligt er noget galt med emailen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere