Artikel top billede

Få adgang til online-systemer, når du er off-line

Du kan godt arbejde videre med dine online-systemer, selv om din internetforbindelse er gået ned.

Business Center har skrevet mange gange om de fordele, som mindre virksomheder kan opnå ved at anvende nogle af de mange online-programmer, som efterhånden findes på markedet.

Der er dog også ulemper, som bør være med i en virksomheds overvejelser. Eksempelvis hvilken type informationer man overlader til et datacenter, der måske befinder sig i USA.

Det er også værd at overveje, hvad man egentlig gør, hvis man en dag står uden internetforbindelse. Selv om marketing-mantraet hedder, at internet er tilgængeligt overalt, er det ikke altid tilfældet.

Google havde løsningen - men ikke mere

Hvis du har anvendt Google Docs i længere tid, ved du formentlig, at Google havde en løsning på det problem med sit Google Gears. Med Google Gears havde du mulighed for at arbejde off-line med dine Google-dokumenter.

Den mulighed forsvandt dog i maj sidste år, da Google ønskede at komme med en ny og forbedret løsning. Det er dog ikke sket endnu.

Mobilt bredbånd

Hvis du er et sted, hvor der hverken er kablet netadgang eller Wi-Fi-adgang, er en løsning måske at have en mobil bredbåndsdongle i baghånden. Du sætter den ind i din computers USB-indgang, og så kan du anvende det mobile net til at komme på nettet.

Bemærk dog, at der ofte er en øvre grænse for, hvor mange megabyte data du kan hente via dit mobile bredbåndsabonnement. Overskrides den grænse, kan du komme til at betale en del ekstra, så vær påpasselig med ikke at hente unødige data ned.

En anden mulighed er at anvende din mobiltelefon som modem. Her skal du også være opmærksom på, at dit mobilabonnement har en øvre grænse for, hvor meget data du kan hente, inden det kommer til at koste ekstra.

Apps til at arbejde lokalt

En løsning som Memeo Connect kan give dig den funktionalitet, som Google dræbte maj sidste år; nemlig mulighed for at redigere i Google Docs-dokumenter offline.

Memeo Connect giver mulighed for at redigere filer på Mac og pc offline.

Der findes også Memeo Connect Reader, der er en app til iPad og iPhone. Memeo Connect Reader giver mulighed for at se Google Docs-dokumenter offline, men der er ingen redigeringsmulighed. 

Arbejd lokalt og læg dokumenterne i skyen engang imellem

En anden mulighed for at undgå problemer med manglende netforbindelse er selvfølgelig, at du arbejder med dokumenterne lokalt på din maskine og engang imellem gemmer dokumenterne via Dropbox.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere