Android 3.1: Bedre, men stadigvæk ikke godt nok

Google har opdateret sit operativsystem til tablets. Selv om Android 3.1 retter mange fejl og byder på flere forbedringer, føles softwaren stadig langsom, ustabil og grov i kanten.

Over sommeren og efteråret lander et væld af nye Android-tablets på de danske butikshylder, men hvis du ønsker en maskine, der kan matche totaloplevelsen på Apples iPad, bør du væbne dig med tålmodighed og vente med at smide pengene på bordet.

Googles Android-operativsystem er nemlig stadigvæk en blandet fornøjelse, selv om internetgiganten netop har lanceret version 3.1 med mange fejlrettelser og et par kærkomne forbedringer.

Android 3.1 er indtil videre kun lanceret til Motorola XOOM, men softwaren skulle også finde vej til tablets som Samsung Galaxy Tab 10.1 og LG Optimus Pad over de kommende uger og måneder.

Vi har rodet rundt med Android 3.1 på Motorola XOOM i en uges tid.  Selv om operativsystemet føles mere velkørende, stabilt og med færre hakkende oplevelser og pauser, er det langt fra godt nok, og softwaren føles stadig som et igangværende projekt, der langt fra er færdigt og ikke burde have fået lov til at forlade Googles udviklingsafdeling og lande på butikshylderne.

Indrømmet, der er længere imellem apps, der crasher, og internetbrowseren virker også hurtigere og mere effektiv, men man støder stadigvæk på frustrerende pauser og en brugeroplevelse, der endnu ikke kan konkurrere med, hvad Apple leverer med iPad.

Dertil kommer, at Flash-tunge websider ofte formår at bringe maskinen i knæ, og det på trods af at Adobe har opdateret sin Flash-klient flere gange og nu er ved version 10.3.

Små forbedringer, få apps

Kan man leve med, at Android til tablets stadigvæk føles noget halvbagt, kan du i version 3.1 nu ændre størrelsen på widgets på hjemmeskærmene, og du kan nu have op til  18 apps kørende på samme tid. Du kan skifte imellem de åbne apps ved at scrolle igennem en liste af miniaturebilleder, der viser, hvor du sidst var i de pågældende applikationer, og Android 3.1 er også hurtigere til at skifte mellem åbne apps.

Android 3.1 bringer også understøttelse for USB-enheder, så du eksempelvis kan tilslutte mus, tastatur, hukommelseskortlæser, et kamera eller endda en gamepad. Google har demonstreret, hvordan man kan bruge en Microsoft Xbox 360-gamepad til at styre spil fra Android Marked.

Amerikanerne kan hygge sig med filmleje i Android Marked, der også introduceres med 3.1-opdateringen, og her må vi danskere kigge dem misundeligt over skulderen. Især fordi der endnu er så få tablet-optimerede apps i Android Marked at hygge sig med. Pt. er der kun lidt over 60 apps, og det skal holdes op imod de over 65.000 iPad-optimerede apps, der findes i Apples App Store.

Som det ser ud nu, kan vi tidligst håbe på en velfungerende brugeroplevelse på Android-tablets med "Ice Cream Sandwich," der ifølge Google selv forventes klar sidst på året.

Det mest sikre synes at vente på maskiner med Googles is-sandwich. Vores erfaringer med Android-mobilerne fortæller nemlig, at der godt kan gå forholdsvis lang tid, før modellerne, der er på markedet nu, får opdatering til den nyeste software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, Horsens: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

10. april 2025 | Læs mere