Artikel top billede

Her er oppositionens cloud-planer for Danmark

Cloud computing er med i oppositionens it-udspil til en kommende økonomisk vitaminindsprøjtning. Selve indholdet i rapporten er måske kaloriefattigt, men det er it-ordførernes egne holdninger ikke.

Læs også:
S og SF: Sådan kan vi spare enorme beløb med it

Her er din guide til jura-junglen i skyen

Ni linjer.
 
Så meget fylder cloud computing i de udspil til en økonomisk vitaminindsprøjtning til Danmark, som oppositionspartierne Socialdemokraterne og SF er kommet frem til.
 
Både SF's it-ordfører Hanne Agersnap og Socialdemokraternes it-ordfører Yildiz Akdogan erkender, at der ikke er de store, konkrete cloud-planer i udspillet.

Haster med fællesoffentlig EU-cloud

It-ordfører Hanne Agersnap fra SF går dog gerne skridtet videre end selve 2020-planen.
 
Hun nævner, at en fællesoffentlig cloud i et driftscenter a la Statens IT kunne være en farbar vej til at høste de økonomi- og fleksibilitetsgevinster, der er at hente i skyen.
 
"Der er selvfølgelig en masse lovgivning, som vi skal have styr på, men det er meget uheldigt, hvis offentlige myndigheder flytter alle deres data over til kommercielle cloud-udbydere," siger Hanne Agersnap til Computerworld.
 
Hanne Agersnap tilføjer, at samfundet Danmark risikerer ikke at få styr på cloud-centrene og dermed de applikationer, der bliver sendt derud.
 
"Måske kunne vi udvikle et fælleseuropæisk cloud-center. Flere og flere går over til cloud, og måske haster det i virkeligheden lidt med at få styr over denne vigtige infrastruktur," fortsætter hun.
 
Skræmmescenariet med at miste kontrollen over it-infrastruktur er eksempelvis liberaliseringen af Statens Datacentral til CSC, der hoster store, offentlige it-løsninger, som står foran at smuldre itu under selskabets arbejdsmarkedskonflikt med fagforbundet Prosa.

Det går for langsomt

Socialdemokraternes it-ordfører Yildiz Akdogan er åben for forslaget, men hun mener, at vi først og fremmest bør finde ud af hvilke områder, som skal cloudificeres.
 
"Jeg ved godt, at det måske lyder som en kliché, men den nuværende videnskabsminister taler mere om cloud, end hun handler. Derfor ville vi signalere, at vi vil noget på området," forklarer Yildiz Akdogan. 
 
Hun mener - i øvrigt i lighed med videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) - at det offentlige bør være bannerfører på cloud-området og kigge mod de EU-initiativer, der skal afdække teknologiske og juridiske forhindringer. 

Læs også:
S og SF: Sådan kan vi spare enorme beløb med it

Her er din guide til jura-junglen i skyen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere