Det seneste år har medarbejderne hos HTC haft armene i vejret i en sådan grad, at de næsten skulle en tur til kiropraktor.
For mobilproducenten var en af de første til at kaste sig over Android-platformen, som er udviklet af Google, og det har vist sig at være et sikkert hit.
Telefoner som HTC Magic, Hero, Tattoo, og Legend har fået forrygende anmeldelser, og Nokia, Sony Ericsson og alle de andre giganter måtte se sig vraget, da Google valgte HTC til at producere sin første telefon, Nexus One, der blev lanceret i USA tidligere på året.
Salgstallene for Google-mobilen har måske ikke været helt så store som forventet, men det behøver HTC ikke bekymre sig om.
Mobilproducenten er nemlig snart klar med HTC Desire, der har stort set samme specifikationer som Google Nexus One.
Selv om Desire ikke er sat til salg endnu, er det alligevel i skrivende stund det tredje mest populære produkt på Edbpriser.dk.
- Der er ingen tvivl om, at Android-platformen er kommet for at blive. Android har gjort det rigtig godt de første 18 måneder, og vi ser nu flere producenter, der vil skabe Android-mobiler. Det skaber mangfoldighed i markedet, og det vil udbrede kendskabet til styresystemet, siger Peter Frølund, salgs- og marketingdirektør for HTC i Norden.
Senest har vi set Sony Ericsson forsøge sig med sin første Android-model X10, som fik en del hårde ord med på vejen i denne anmeldelse.
Men hvad er hemmeligheden bag HTC's succes? Hvis vi skal tro Peter Frølund, er det en kombination af flere ting:
- Selve designet på en mobiltelefon er jo ikke rocket science, men det betyder utrolig meget, fordi folk begynder at være ligeglade med teknikken. Det handler mere om, hvordan telefonen ser ud. Hvilken farve har den, og hvilke materialer er den lavet af. HTC Legend er et godt eksempel på en telefon, der skiller sig ud, da den er udført i aluminium i stedet for plastik, som vi ser meget af, forklarer han.
Styresystem ikke vigtigst
Samtidig er brugeroplevelsen særdeles vigtig. HTC har udviklet sit eget menusystem, der hedder HTC Sense, og det bliver lagt oven på telefonerne som en skal, uanset hvilket mobilt styresystem der er i motorrummet.
Her skiller HTC sig ud fra andre mobilproducenter, som har valgt at skabe deres egne styresystemer.
- Vi er nødt til at kende vores begrænsninger, da vi er en mindre virksomhed, hvis du sammenligner os med Nokia, Sony Ericsson, LG og andre. Vi vil hellere forfine brugeroplevelsen med HTC Sense end ved at begynde helt forfra og skabe vores eget forkromede operativsystem til mobiler. Også fordi vi tror på, at folk gerne vil have ting på tværs af platformene, siger Peter Frølund.
Det betyder, at kommende Windows Phone 7-telefoner fra HTC ligesom Android-modellerne vil trække i HTC Sense-kedeldragten. Dermed minder brugeroplevelserne om hinanden, uanset om du har en Windows-mobil eller en Android-mobil fra HTC.
- Det er i høj grad en brancheting at fokusere på styresystemer. Brugerne vælger mobiltelefon ud fra brand, farve og efter behov, mere end de vælger ud fra platforme, forklarer Peter Frølund.
Mere brugervenlige mobiler
Han forventer, at vi kommer til at se en tydelig tendens de kommende år. Stadig flere brugere, der har været vant til traditionelle mobiler, vil for første gang kaste sig over en smartphone, altså en avanceret mobiltelefon der byder på langt mere end blot sms og opkald. Det stiller dog mobilproducenterne over for store udfordringer, når de nye brugere skal finde sig til rette med eksempelvis en touch-telefon, der går på nettet og kan tjekke mail automatisk.
- Den selvhjulpne interesse er ikke lige så stor som hos firsts movers. Det vil sige, at tålmodighedstærsklen også er anderledes. Der er en forventning om, at tingene bliver let tilgængelige og ikke mindst logisk tilgængelige. Man skal ikke være ingeniør for at betjene mobilen. Det skal være simpelt, siger Peter Frølund.
Læs også anmeldelser af HTC's nyeste telefoner: