Artikel top billede

Dansk IT til direktørerne: Få så pungen op af lommen

Direktørerne sparer på videreuddannelse, og det er et stort problem for branchen, mener formanden for Dansk IT.

Når it-lederen skal spare på budgettet, er det medarbejdernes videreuddannelse, der skæres væk først. Det er en dårlig strategi, for det er netop udviklingen af virksomheden, vi skal leve af, mener Klaus Kvorning Hansen, formand for Dansk IT, som er en interesse organisation for it-professionelle, og direktør for Pensam.

"Vi har mærket på vores omsætning de sidste to år, at der ikke er samme efterspørgsel til vores kurser. Den udvikling mærker vores kolleger også," siger han.

Derfor mener han, at udviklingen allerede har konsekvenser for den danske it-branche.

"Jeg taler for branchen, når jeg siger, at vi sagtner bagud på vores kompetencer. Vi kommer til at få et uddannelsesmæssigt efterslæb, og det er meget uheldigt," siger han.

IT-branchen hårdt ramt

"Problemet rammer it-branchen hårdere, fordi det er en branche, hvor det går hurtigt. Medarbejderne skal have kendskab til nye muligheder, hvis virksomheden skal udvikles, og hvis vi skal være konkurrencedygtige. Desuden bidrager it positivt til udviklingen i Danmark," siger Klaus Kvorning Hansen.

På trods af at Dansk IT kommunikerer, at det er et forkert tidspunkt at spare, har de ikke oplevet en ændring, og det er der en simpel forklaring på.

"It-chefer holder igen med at tilbyde efteruddannelse, fordi det ikke har en negativ effekt på virksomheden, men det er et meget dumt sted at spare", siger han.

Hele branchens problem

Tendensen har konsekvenser for hele branchen, og derfor er det vigtigt, at alle forholder sig til problemet.

"Det er ikke den enkelte virksomheds problem. Det, der spares i den ene virksomhed, skal betales i en anden, når en ny medarbejder ikke har kompetencerne i orden," siger Klaus Kvorning Hansen.

Derfor har han et klart budskab til lederne.

"Vi skal have direktørerne til at forstå, at de skal have læderet op af lommen. Efteruddannelse er et område, hvor alle tal viser, at det betaler sig at investere," siger han.

På trods af at efterspørgslen på videreuddannelse er faldet, ser Klaus Kvorning Hansen optimistisk på fremtiden.

"Jeg tror, vi vil se en forbedring, for det kan ikke blive ved sådan her," siger han.

Læs også:
Sådan ryger du til tops som it-leder

Direktør: Dette kan vi bruge fremtidens it-leder til




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent

MAN Energy Solutions

Cloud FinOps Practitioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere